Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Udreli po zmene strán. Mladíkom vyšla premiéra pod Kentošom

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvíťazili v stredajšom prípravnom stretnutí v rámci sústredenia v tureckom Beleku nad 13. mužstvom tamojšej druhej najvyššej súťaže Istanbulsporom 2:0 (0:0).

08.01.2020 18:40
Jaroslav Kentoš Foto: ,
Téner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš.
debata

Tím trénera Jaroslava Kentoša, pre ktorého to bola premiéra na lavičke slovenskej „dvadsaťjednotky“, rozhodol o svojom víťazstve krátko po zmene strán, keď v rýchlom slede skóroval dvakrát. Najskôr sa v 55. min presadil hlavičkou Ján Bernát a o dve minúty zvýšil vedenie rovnako striedajúci hráč Marek Fábry.

Mladí Slováci nastúpia v „krajine polmesiaca“ ešte v jednom medzištátnom prípravnom dueli. V nedeľu 12. januára o 15.00 h SEČ si zmerajú sily s rovesníkmi z Dánska.

Istanbulspor – Slovensko „21“ 0:2 (0:0)
Góly: 55. Bernát, 57. Fábry, bez ŽK, rohodoval: Cetin (Tur.) Zostava SR „21“
I. polčas: Petráš – Šulek, Kopas, Mesík, Mojžíš – Brenkus, Gamboš, Baumgartner – Kovaľ, Almási, Kolesár.
II. polčas: Krajčírik – Vallo, Holub, Vojtko, Sluka – Kadák, Špyrka, Bernát – Ďuriš, Fábry, Kolesár (68. Kovaľ)

Hlasy (zdroj: SFZ):

Tibor Goljan (asistent trénera SR „21“): „Istanbulspor bol kvalitný súper a je vidno, že druhá najvyššia turecká súťaž má svoju kvalitu. V stretnutí nás podržali obaja brankári. Prvý polčas bol z našej strany trochu bojazlivý, málo sme behali. Po prestávke sme to viac rozbehali. Víťazstvo teší a každý triumf v reprezentačnom drese je dôležitý. Bolo vidieť, že hráči odohrali zápas po dlhšom čase, pomalšie sa dostávali do tempa. Dôležité je, že sa nik nezranil. V polčase sme obmenili zostavu, bol to náš zámer, aby sme vyskúšali všetkých futbalistov. Zápas si zanalyzujeme a pripravíme sa na Dánov.“

Ján Bernát (hráč SR „21“, strelec úvodného gólu): „Súper bol silný na lopte, bolo cítiť, že hrá mužskú súťaž. Keď sme však boli presní, ukázali sme, že vieme hrať dobrý futbal. Boli sme kompaktní, nebezpeční, vedeli sme podržať loptu a najdôležitejšie je, že sme dokázali dvakrát skórovať.“

Marek Fábry (hráč SR „21“, strelec gólu na 2:0): "Do druhého polčasu sme naskočili veľmi dobre, súpera sme pustili do jednej či dvoch šancí a my sme si ich utvorili tri či štyri. Podali sme dobrý a tímový výkon.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti do 21 rokov