Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žolík Slovana si vybavuje slovenské občianstvo. Čo na to Hapal?

Erik Daniel si v jesennej časti sezóny pripísal najviac štartov spomedzi futbalistov Slovana - 32. Znamená to, že nezasiahol len do štyroch duelov.

20.12.2019 10:24
Erik Daniel Foto: ,
Erik Daniel (vľavo) v drese Slovana.
debata (1)

Český stredopoliar prežil v Ružomberku ťažkú jar. Nastala po oznámení, že nepredĺži zmluvu s MFK a prestúpi do bratislavského klubu. Teraz zažíva vydarené obdobie. Rodák z Hodonína sa netají, že by si rád obliekol slovenský reprezentačný dres a vybavuje si tunajšie občianstvo.

„Začal som to riešiť len prednedávnom a keďže sme sa rozišli na dovolenky, tak momentálne je to viac-menej v štádiu riešenia. Musím si vybaviť nejaké doklady a potom uvidíme ako to pôjde. Záleží aj na tom, ako budú mať čas aj na Slovane,“ povedal Daniel pre sport.sk.

Na Slovensku žije odmalička, vybavovanie občianstva však nie je také jednoduché. "Keď som si to začal vybavovať sám, tak odo mňa chceli, aby som chodil na skúšky a podobne,” vysvetľuje.

K prípadnému štartu v reprezentačnom drese SR povedal:

„Nevravím, že som nad tým neuvažoval, pretože každý kto hrá futbal, tak by raz chcel hrať aj za Slovensko. Ale momentálne to ešte nie je v mojich rukách. A ani neviem, či po tom polroku by som si to zaslúžil. Musím na ihrisku ukázať viac. A potom sa môžeme o tom baviť.”

Erik Daniel oslavuje gól Slovana. Foto: SITA/AP, Uncredited
Erik Daniel Erik Daniel oslavuje gól Slovana.

K Danielovi sa pre spomínaný zdroj vyjadril aj reprezentačný tréner Pavel Hapal.

„Netuším prečo sa rozhodol pre tento krok, ale viem, že na Slovensku je už dlhé roky. Mal som ho v podvedomí, keď ešte hrával za Myjavu. Je to rýchlostný typ krajného stredopoliara. Je veľmi dynamický. Pokiaľ ide o rýchlosť, poňatie hry a priamočiarosť k bráne, tak je to určite zaujímavý futbalista. Takých nie je veľa. Už v Ružomberku mal taký ten futbalový cit,” uviedol Hapal.

Zároveň však podotkol, že v súvislosti s Danielovým pôsobením v reprezentácii nechce predbiehať. Pozornosť upriamuje na jeho výkony v klube, upozorňuje na to, že v Slovane nehral až tak pravidelne, bol skôr striedajúcim žolíkom.

"Musí teda nastupovať pravidelnejšie. V nominácii sa môže objaviť každý, tak prečo nie aj on? Určite nechceme prehliadnuť žiadneho hráča a ak bude mať slovenské občianstvo, tak dvere sa samozrejme otvoria aj jemu,” uzavrel Hapal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #slovenskí futbalisti #Erik Daniel