Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechutný záver s Gruzínskom. Guľa: Rozpory rieši lekár, toho nemôžu vylúčiť

Zvládli misiu v Nitre a zaznamenali dôležité víťazstvo 3:2 nad Gruzínskom. Slovenskí futbalisti do 21 rokov si udržali šancu kvalifikovať sa na majstrovstvá Európy 2021. Zápas však poznačili kontroverzie a v závere aj bitka oboch realizačných tímov.

19.11.2019 11:50
Slovensko - Gruzínsko, Foto: ,
Potýčka realizačných tímov Slovenska a Gruzínska v kvalifikačnom zápase hráčov do 21 rokov.
debata

„Za mnou tam niekto skákal, musel som si ale odstúpiť, pretože už som mal žltú kartu. Dohodli sme sa cez polčas, že ja a obranca Martin Šulek, ktorý už mal tiež na svojom konte žltú kartu, budeme pokojní,“ cituje trénera SR 21 Adriána Guľu portál ProFutbal.

Žltú kartu dostal na konci prvého polčasu. „Rozhodca mi nepovedal presne, za čo som inkasoval svoju žltú kartu, boli tam náznaky, že som mu stále hovoril o ofsajde. Asi preto. Všetko som ale dával najavo s mierou slušnosti, neviem totiž nadávať po anglicky,“ uviedol so smiechom Guľa.

Záverečnú potýčku realizačných tímov vyriešili rozhodcovia troma červenými kartami, jednou na strane Slovenska. Hráči ani tréner Guľa potrestaní neboli. Na otázku, či bude riešiť červené karty v rámci realizačného tímu, Guľa vtipne odpovedal:

„Všetko som hodil na pána doktora. Ten si previnilcov berie pod svoje krídla, lebo ja som ich neudržal. Sú tam pravidlá, o týchto situáciách sme sa rozprávali dopredu. Hovorili sme si, že vždy by mal do týchto rozporov vstupovať len lekár, lebo jeho nemôžu vylúčiť (smiech). Červenú kartu v rámci realizačného tímu prežijeme, väčšia škoda je, že ju dostal Peter Pokorný.“

Mladí Slováci otočili zápas s Gruzínskom Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Gólová oslava Martina Gamboša v zápase proti...

Slováci majú v 2. kvalifikačnej skupine na konte dve víťazstvá a dve prehry s divokým skóre 11:11. Majú rovnaký počet bodov ako tretie Gruzínsko a piaty Azerbajdžan. Na vedúce duo Francúzsko a Švajčiarsko strácajú tri body. Oba tímy majú zápas k dobru.

Zverenci trénera Guľu nastúpia najbližšie v Gruzínsku 26. marca budúceho roka.

Tabuľka 2. kvalifikačnej skupiny:
    Z V R P S B
1. Francúzsko 3 3 0 0 13:5 9
2. Švajčiarsko 3 3 0 0 8:1 9
3. Gruzínsko 5 2 0 3 12:8 6
4. Slovensko 4 2 0 2 11:11 6
5. Azerbajdžan 6 2 0 4 3:11 6
6. Lichtenštajnsko 5 1 0 4 3:14 3

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Adrián Guľa #slovenskí futbalisti do 21 rokov #gruzínski futbalisti do 21 rokov