Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci potrebujú výhru a kúsok šťastia. Hapal avizuje zmeny

Slovenskí futbalisti urobia v Trnave posledný krok v kvalifikácii ME 2020. Čaká ich papierovo najslabší súper Azerbajdžan. Každý iný výsledok ako víťazstvo by bol veľkým prekvapením i neúspechom. Utorňajší zápas sa začína o 20.45.

18.11.2019 17:19
debata (22)

VIDEO: Tréner slovenských futbalistov pred kvalifikačným zápasom s Azerbajdžanom

Video

Slováci v Baku vyhrali najvyššie (5:1) a Azerbajdžan je v E-skupine jediným tímom, ktorý ešte nevyhral. Hapalovi zverenci ešte v aktuálnej kvalifikácii stále žijú a môžu na šampionát postúpiť z druhého miesta. Už im však nestačí ani očakávaná výhra v utorňajšom stretnutí.

Potrebujú, aby zápas v Cardiffe, v ktorom domáci Wales privíta Maďarsko, nemal víťaza. „Mali sme ešte v hlavách sklamanie z prehry v Chorvátsku, ale už nie je čas o nej premýšľať. Teraz sa koncentrujeme na stretnutie s Azerbajdžanom. Urobíme všetko, aby sme vyhrali a potom budeme veriť v kúsok šťastia v tejto kvalifikácii,“ vyhlásil pred pondelkovým večerným tréningom Pavel Hapal.

Tréner Slovákov potvrdil, že niekto z realizačného bude sledovať zápas vo Walese, ale on a ani hráči to nebudú. Túto informáciu nepovažuje počas stretnutia za dôležitú.

„Situáciu už nemáme vo svojich rukách. A zápas v Cardiffe nijako neovplyvníme, ale môže sa skončiť nerozhodne, je to celkom reálne. Ale ja o ňom ani príliš nepremýšľam. Samozrejme, prajem si v ňom remízu. Ale prvým predpokladom, aby sme boli úspešní, je víťazstvo nad Azerbajdžanom. Na to sa musíme sústrediť.“

Zápas s Azerbajdžanom je podľa neho zradný, lebo po vysokom víťazstve na jeho pôde by mohol zvádzať k tomu, že Slovákov čaká ľahký súper. „Azerbajdžan sa od zápasu s nami zlepšil, v kádri nastali aj nejaké zmeny. My musíme zápas oddrieť, ísť na sto percent, až potom by sa mohol dostaviť zasa podobný výsledok,“ pripomenul tréner.

Doma ešte s Azerbajdžanom neprehrali

Slovenskí futbalisti sa stretli s Azerbajdžanom sedemkrát a v šiestich prípadoch vyhrali. Doma nezaváhali ani raz. Jedinú prehru si pripísali pred vyše 18 rokmi – 6. júna 2001 podľahli v Baku 0:2.

Nielen on, ale aj hráči upozorňujú na to, že Azerbajdžan v aktuálnej kvalifikácii podľahol jednoznačne len Slovensku. Dokázal získať doma bod za remízu s Chorvátskom (1:1) a v ďalších stretnutiach prehral len o gól (všetky doterajšie zápasy vonku) alebo dva.

„Azerbajdžan potrápil všetkých súperov. Proti nám zvolí dôslednú defenzívu a bude sa pokúšať o rýchle protiútoky. Teraz bude veľa záležať aj na nás. Musíme sa pokúsiť súpera čo najrýchlejšie zlomiť, podobne ako to bolo v Baku, pretože s pribúdajúcimi minútami by to bolo stále zložitejšie a zložitejšie. Bude to iný zápas ako na jeho ihrisku a nebude to ľahké,“ zdôraznil kapitán Marek Hamšík.

Hapal urobil pred zápasom jednu zmenu v nominácii. Namiesto brankára Dominika Greifa, ktorý sa sťažoval na bolesti v ramene, povolal Dominika Holeca zo Žiliny. „Ostatní hráči sú zdravotne v poriadku a na stretnutie sú pripravení,“ potvrdil.

Zostavu neprezradil, ale minimálne jednu zmenu v porovnaní s Rijekou urobí. Musí nahradiť Maka, ktorého rozhodca v zápase s Chorvátskom vylúčil.

„Budeme sa chcieť presadiť jednoznačne ofenzívnou hrou, ako v každom stretnutí doma, hoci nie vždy nám to aj vyšlo. Mak nám bude určite chýbať, na jeho post máme zatiaľ niekoľko alternatív,“ vysvetlil Hapal.

Slovensko – Azerbajdžan

Kvalifikácia ME 2020, E-skupina, utorok, výkop 20.45, Štadión Antona Malatinského v Trnave, priamy prenos RTVS. Zápas povedú ukrajinskí rozhodcovia, na čele s hlavným Sergijom Bojkom.

Predpokladaná zostava Slovenska: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko – Lobotka, Kucka – Ďuriš, Hamšík, Haraslín – Boženík.

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Pavel Hapal #slovenskí futbalisti #azerbajdžanskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020