Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Iný zápas ako v Trnave. Modrič pochválil Slovákov

Majiteľ malej reštaurácie, asi spokojný s tržbou, ktorú u neho urobili slovenskí hostia, sa usmial a hoci dovtedy nepadlo ani slovo o futbale, skonštatoval: "Remízka 1:1 bude dobrá. Budete spokojní vy i my."

17.11.2019 15:41
Juraj Kucka Foto: ,
Juraj Kucka (v modrom) sa snaží odstaviť chorvátskeho špílmachra Luku Modriča.
debata (2)

Chorvátski futbalisti mali na vec iný názor. Búšili do Slovákov, až kým ich nezlomili. Pred zrakmi prezidentky krajiny Kolindy Grabar Kitarovičovej i predsedu vlády Andreja Plenkoviča im takmer celý zápas nedali dýchať. Po prvom polčase síce prehrávali 0:1, ale hráči po stretnutí tvrdili, že nemali obavy o výsledok.

Slováci prehrali v Chorvátsku Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Chorvátsko-slovenská fanúšikovská družba v...

„Pripravili sme sa na to, že to bude iný zápas ako v Trnave,“ zdôraznil kapitán chorvátskej reprezentácie Luka Modrič. "Vedeli sme, že Slovensko má lepší tím, ako ukázalo prvé stretnutie. Prehrávali sme, ale myslím si, že sme hrali aj v tejto časti zápasu dobre.

Aj v prestávke sme sa navzájom mobilizovali, vraveli si, že musíme takto pokračovať a dať do zápasu všetko. Nepodľahli sme vývoju, nestratili hlavu, čo bolo veľmi dôležité. Výsledok sa dostavil v podobe troch gólov. Zaslúžili sme si postúpiť, sme tam, kam výkonnostne patríme a máme z toho veľkú radosť."

Slovákov načal Nikola Vlašič podobne ako v septembri v Trnave. Vtedy strelil vedúci gól do šatne, v poslednej minúte prvého polčasu. Teraz prišiel jeho presný zásah o desať minút neskôr.

„V prestávke bola v šatni pokojná atmosféra. Boli sme presvedčení, že tento zápas môžeme otočiť. Teším sa, že sme to dokázali. Teraz je najpodstatnejšie, že sme sa opäť prebojovali na európsky šampionát,“ približoval Vlašič medzi novinármi po stretnutí.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Luka Modrič #slovenskí futbalisti #chorvátski futbalisti #Nikola Vlašič #kvalifikácie ME 2020