Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Môžete sa len modliť, aby to Messi kopol zle. Proti nám mal svoj deň

Celta Vigo neprežíva v španielskej lige najlepšie obdobie. Po trinástich kolách jej patrí až 18. miesto. Uplynulú sobotu podľahla v Barcelone 1:4 a nový tréner Óscar García nezažil príjemnú premiéru na lavičke Viga.

11.11.2019 19:03
Stanislav Lobotka, Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi (vľavo) cez víkend hetrikom zostrelil Celtu Vigo so Stanislavom Lobotkom.
debata

„Teraz na to už nemyslím, sústredím sa len na reprezentáciu,“ pripomenul po príchode do Šamorína na zraz národného tímu Stanislav Lobotka (24), ktorý patrí k oporám Celty i reprezentačného výberu.

Ako vplýva na vás situácia v klube? Dokážete ju teraz hodiť za hlavu?

V Barcelone sme nemali čo stratiť. Nik, kto ide na Camp Nou, neráta s tým, že tam získa body. Je to realita. Ťažko sa dalo čakať, že po nástupe nového trénera, ktorý mal štyri dni na prípravu, tam vyhráme.

Neboli ste po prehre sklamaný?

Samozrejme, bol som po zápase trochu smutný. Vyrovnali sme na 1:1, ale dostali sme gól z penalty a z dvoch priamych kopov. Keby nás herne Barcelona bila a vytvárala si šance každé dve minúty, nemôžem nič povedať. Tak to však nebolo. Podali sme výkon na hranici našich možností. Napriek tomu sme hladko prehrali. To ma mrzelo. Ale keby som to teraz stále rozoberal, určite by mi to nepomohlo. Je to futbal, čakajú nás ďalšie zápasy. Do konca sezóny zostalo ešte v hre veľa kôl a bodov a zatiaľ nie je nič stratené.

Messi vám strelil tri góly. Ako sa bráni najlepší futbalista sveta?

Je to veľmi náročné. A ak ho aj ubránite, potom príde nejaký faul neďaleko šestnástky a on perfektne trafí loptu z priameho kopu. Môžete sa už len modliť, aby to tentoraz kopol zle. Ale to sa stane málokedy. Messi mal proti nám svoj deň.

Teraz čaká reprezentáciu ťažký zápas s Chorvátskom. Veríte, že to bude lepšie ako v klube?

Myslím si, že nie sme bez šance. Chorváti budú pod tlakom, nemôžu prehrať, lebo potom už nebudú mať situáciu vo vlastných rukách. Boli veľkí favoriti našej skupiny a nerátali asi s tým, že ešte teraz budú bojovať o postup. Nastúpia na malom štadióne, kde nie sú zvyknutí hrávať. To všetko hrá na prvý pohľad trochu v náš prospech. Ale to napokon nebude podstatné, rozhodne sa na ihrisku. Tam to musíme zvládnuť.

V nedávnom zápase v Trnave mužstvo podľahlo Chorvátom 0:4. Čo musí byť iné?

Dôležité bude, aby sme sa ukázali herne v inom svetle ako doma. Najmä nemôžeme strácať ľahké lopty ako v prvom stretnutí s nimi. Musíme byť kompaktní. Potom sa to prejaví aj v lepšom výsledku.

Video

Nosíte ešte v hlave vysokú prehru s Chorvátmi?

Usiloval som sa na ňu čo najskôr zabudnúť. Odvtedy som hral už viacero iných stretnutí. Toto je kvalifikácia, nerozhoduje len jeden zápas. Na súboj, ktorý bol predtým, už nemôžete myslieť. Ak postúpime, nebude vôbec dôležitý, nik sa na neho nebude pozerať.

Slovensko má postup vo vlastných rukách, ale len v prípade, ak oba zápasy vyhrá. Je to v jeho silách?

Je to určite náročná úloha. Ale naša skupina je mimoriadne vyrovnaná a ešte stále môžu postúpiť štyri mužstvá. Všetky sú kvalitné a situácia je úplne otvorená.

Aký je váš ideálny scenár pred dvoma záverečnými zápasmi kvalifikácie?

Ideálny scenár je jasný – budem spokojný, ak postúpime. Je jedno, či vyhráme alebo prehráme s Chorvátmi, keď sa na konci budeme tešiť z postupu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi #Stanislav Lobotka #celta vigo #la liga #slovenskí futbalisti #chorvátski futbalisti #kvalifikácia ME 2020