Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dvadsaťjednotku čakajú domáce duely. Nomináciu Guľu zoškrtali zranenia

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adrian Guľa oznámil opäť do značnej miery obmenenú 24-člennú nomináciu na prípravný duel s Bieloruskom (14. novembra v Senci) a kvalifikačný zápas ME 2021 s Gruzínskom (18. novembra v Nitre). Pre zranenia vypadli Ľubomír Tupta z Hellasu Verona, ktorého zradil ľavý meniskus, resp. Michal Tomič zo Žiliny pre problémy s kolenom. Nováčikmi v tíme sú obranca Lukáš Fabiš z Nitry a stredopoliar Dávid Ďuriš zo Žiliny.

06.11.2019 12:30
Adrián Guľa Foto: ,
Tréner futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adrián Guľa (vpravo) musel pri skladaní nominácie riešiť viacero rébusov.
debata

"Futbalový život prináša aj tieto nepríjemné situácie. Plus aj naša 19-ka štartuje v tomto období kvalifikáciu ME. Preto sme museli pristúpiť k týmto vynúteným zmenám. Ľubo Tupta podstúpil artroskopiu kolena, chýba Dávid Strelec. V poslednom kole sa to isté stalo aj Mišovi Tomičovi.

Keď k tomu pripočítame dlhodobo zranených Majdana a Valacha, situácia nie je jednoduchá," povedal na stredajšej nominačnej tlačovke kouč SR 21 a dodal: "Objavuje sa to na hrotových pozíciách, navyše Robo Boženík je už v áčku a držíme mu palce, aby sa mu aj naďalej darilo.

Prišli sme teda o troch top hráčov do ofenzívy. O to väčšia je to však výzva, aby hráči, ktorí sa do tímu teraz dostali, boli motivovaní a nahradili absencie.

"Dlhodobo hľadáme zaujímavú alternatívu na post pravého obrancu. Našli sme tam Miša Tomiča, ktorý sa žiaľ zranil. Otvára sa priestor pre Aďa Slávika z Trenčína, ktorý naskočil, ale nie v úplne požadovanej kvalite, a tak teraz pre Fabiša.

Je húževnatý a snaží sa na sebe pracovať. Verím, že dostane šancu v priateľskom zápase a ukáže kvalitu a reprezentačné parametre," vysvetlil Guľa.

Prehra mladých futbalistov s Francúzmi Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Martin Šulek a Francúz Dan-Axel Zagadou v...

Slovákom štart bojov o postup na šampionát nevyšiel, v prvom súboji v septembri prehrali v Azerbajdžane 1:2. Následne v 2. skupine zvíťazili v Lichtenštajnsku 4:2 a v Dunajskej Strede prehrali s favorizovaným Francúzskom 3:5. No súboj s „Les Bleus“ Guľovi veľa ukázal:

„Úžasný zápas, hoci sme nevyhrali. Chalani predviedli veci, na ktorých chceme dlhodobo stavať. Našou úlohou je hráčov rozvíjať a budeme na tom stavať aj v zápase s Gruzínskom. Ukázali, že sa môžu porovnávať aj s hráčmi, ktorých sme videli iba v televízii. Boli tam inšpiratívne veci. Je to trend, musíme skvalitniť obranu a byť potentní v útoku a dávať góly.“

Matej Oravec v súboji s Francúzom Kelvin Amianom. Foto: TASR, Jakub Kotian
Matej Oravec, Kelvin Amian Matej Oravec v súboji s Francúzom Kelvin Amianom.

Lídrom tabuľky 2. skupiny je Švajčiarsko s troma výhrami z troch zápasov, druhí sú Francúzi, ktorí vyhrali obidve svoje stretnutia. Štvrtí Slováci strácajú na tretích Gruzíncov tri body.

Šampionát 2021 sa uskutoční v Maďarsku a Slovinsku, hostiteľské krajiny majú účasť automatickú. Zvyšných 53 krajín zabojuje v kvalifikácii, na záverečný turnaj postúpia víťazi deviatich skupín a najlepší tím na druhom mieste. Ostatné mužstvá z druhých priečok sa predstavia v play off.

Nominácia slovenskej reprezentácie do 21 rokov

brankári: Martin Vantruba (FK Pohronie), Dávid Šípoš (FC Nitra), Samuel Petráš (MŠK Žilina)
obrancovia: Dominik Špiriak (FC Ergotelis), Kristián Vallo, Branislav Sluka, Adam Kopas (všetci MŠK Žilina), Martin Šulek (AS Trenčín), Marej Oravec (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Alexander Mojžíš (MFK Ružomberok), Lukáš Fabiš (FC Nitra)
stredopoliari: Peter Pokorný (RB Salzburg), Martin Gamboš (FC Spartak Trnava), Martin Adamec (OKS Odra Opole), Jozef Špyrka (FK Železiarne Podbrezová), Christián Herc (Viktoria Plzeň), Peter Kolesár, Milan Kvocera (obaja MFK Zemplín Michalovce), Dávid Ďuriš (MŠK Žilina), Martin Kovaľ (FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble), Michal Chobot (FC Nitra)
útočníci: Ladislav Almási (FC Petržalka), Jakub Švec (ViOn Zlaté Moravce), Marek Fábry (FC Nitra)

náhradníci: brankár: Adrián Slančík (FC DAC 1904 Dunajská Streda) hráči v poli: Ivan Mesík (FC Spartak Trnava), Adrián Slávik (AS Trenčín), Samuel Kozlovský (ŠK Slovan Bratislava), Denis Baumgartner (FK Senica), Roland Gerebenits, Ján Bernát (obaja MŠK Žilina), Ivan Krajčírik, Adam Brenkus, Viktor Jedinák, Matúš Kmeť (všetci MFK Ružomberok), Benjamin Száraz (DAC Dunajská Streda), Martin Rymarenko (ŠTK Šamorín), Samuel Dancák (Dukla Praha), Matúš Vojtko (MFK Zemplín Michalovce)

debata chyba
Viac na túto tému: #Adrián Guľa #slovenskí futbalisti do 21 rokov