Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Urážky vraj nepočul, potom sa kajal. Po škandále skončil aj tréner Bulharov

Bulharskí futbalisti sú mesiac pred zápasom kvalifikácie majstrovstiev Európy s českou reprezentáciou bez trénera.

18.10.2019 18:15
Krasimir Balakov Foto: ,
Krasimir Balakov.
debata

Krasimir Balakov po škandalóznom zápase s Anglickom rezignoval. Jeho zverenci v pondelok v Sofii podľahli anglickému tímu 0:6 a domáci fanúšikovia počas zápasu rasisticky urážali hosťujúci hráča a hajlovali.

Bulharom za opakované prejavy rasizmu v hľadisku hrozí trest a môže sa stať, že českí futbalisti budú hrať 17. novembra v Sofii na štadióne bez divákov. Hanebné správanie divákov už stálo miesto šéfa bulharského futbalu Borisa Michajlova, polícia zatiaľ zadržala jedenásť fanúšikov.

„Neopúšťam chalanov len tak a neutekám pred zodpovednosťou. Prebrali sme to zo všetkých strán, kým som sa rozhodol odstúpiť. Situácia nie je ružová,“ uviedol Balakov.

Rasistický škandál na zápase Bulharsko - Anglicko Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tréner Anglicka Gareth Southgate a jeho...

„Nikdy som nepracoval ako tréner v takej atmosfére. Hráči boli takí vystresovaní tým, čo sa dialo na štadióne, že nemali silu vzdorovať. Urobili sme, čo bolo treba na zaistenie bezpečnosti. Bulharsko nie je rasistická krajina,“ vyhlásil päťdesiattriroč­ný kouč.

Na tlačovej konferencii po zápase Balakov tvrdil, že žiadne rasistické urážky od fanúšikov nepočul. Neskôr sa podľa agentúry Reuters za správanie divákov anglickému tímu e-mailom ospravedlnil.

Bývalý stredopoliar Stuttgartu a Sportingu Lisabon prišiel do národného mužstva v máji. Premiéru si odbil v Prahe proti českému výberu, ktorému Bulhari podľahli 1:2. S reprezentáciou potom člen All Star tímu na majstrovstvách sveta v USA v roku 1994 prehral ešte štyrikrát, iba v Čiernej Hore uhral remízu 0:0.

V kvalifikačnej A-skupine sú bulharskí futbalisti predposlední s tromi bodmi zo siedmich zápasov.

Úlohou nájsť jeho nástupcu poverili Balakovho niekdajšieho spoluhráča z reprezentácie Jordana Lečkova, ktorý je podpredsedom bulharskej futbalovej únie.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglickí futbalisti #bulharskí futbalisti #Krasimir Balakov