Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Chorváti chceli väčší štadión. Slovákom potvrdili Rijeku

Kvalifikačný zápas o postup na budúcoročné futbalové majstrovstvá Európy medzi Chorvátskom a Slovenskom sa 16. novembra definitívne uskutoční v Rijeke.

17.10.2019 09:15
Slovensko, Chorvátsko, koniec Foto: ,
Slovenskí a chorvátski futbalisti po zápase v Trnave.
debata (1)

V chorvátskych médiách sa začiatkom týždňa objavila informácia, že vzhľadom na dôležitosť spomenutého stretnutia by zápas mohli presunúť z Rijeky do iného mesta v krajine, ktoré disponuje štadiónom s väčšou kapacitou. Napokon sa však všetko uskutoční podľa pôvodného plánu.

„V stredu chorvátska strana definitívne potvrdila, ze dejiskom novembrového kvalifikačného zápasu Chorvátsko – Slovensko bude Rijeka, teda tak, ako bolo pôvodne naplánované,“ uviedla riaditeľka PR a tlačová hovorkyňa Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Monika Jurigová.

Podľa webu sportske.jutar­nji.hr sa ešte v utorok zdalo, že presun zápasu z Rijeky do Záhrebu je hotovou vecou. V stredu sa však kompetentní vrátili k pôvodnému rozhodnutiu z júla tohto roka. Štadión Maksimir v hlavnom meste s kapacitou vyše 30-tisíc divákov býval v minulosti tradičný domov „vatrenich“.

Tí si uplynulú nedeľu v Cardiffe v predstihu nezabezpečili postup na ME 2020, a tak budú musieť hrať v novembri naplno proti Slovákom – v Rijeke na štadióne Rujevica s kapacitou 8-tisíc priaznivcov. Chorváti chceli pre domáce mužstvo získať v rozhodujúcom zápase početnejšiu divácku podporu. Proti sa však postavil najmä prezident HNK Rijeka Damir Miškovič.

Aj kapitán Chorvátov Luka Modrič uvítal rozhodnutie odohrať novembrový duel v meste na brehoch Kvarnerského zálivu. „So Slovenskom budeme hrať v Rijeke, s rovnakou vášňou ako v ktoromkoľvek chorvátskom meste,“ poznamenal na twitteri 34-ročný hráč španielskeho Realu Madrid.

Slovensko nastúpi v najbližšom asociačnom termíne aj doma proti Azerbajdžanu. Hrať sa bude 19. novembra, no zatiaľ nie je známe, či v Trnave alebo na bratislavskom Národnom futbalovom štadióne, ktorý zažil reprezentačný krst v nedeľňajšom dueli s Paraguajom (1:1).

Po ňom sa tréner tímu SR Pavel Hapal nechal počuť, že nebol spokojný s kvalitou trávnika, pričom dodal, že tento faktor zaváži pri rozhodovaní o mieste konania novembrového stretnutia. „Dejisko zápasu Slovensko – Azerbajdžan oznámime v najbližších dňoch,“ doplnila Jurigová.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

⚽️

Príspevok, ktorý zdieľa aiRik.eu (@airik.eu),

1 debata chyba