Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Domáca premiéra ako hrom. Dvadsaťjednotka hostí Francúzov

Slovenských futbalistov do 21 rokov čaká v kvalifikácii ME 2021 domáca premiéra ako hrom. Hostia najväčšieho favorita na jediné postupové miesto v 2. skupine - Francúzsko.

15.10.2019 10:00
SR 21 Foto:
Šatňa SR 21 pred zápasom v Lichtenštajnsku.
debata (1)

Francúzi vstúpili do hry ako poslední v skupine a iba uplynulý štvrtok odohrali svoje prvé stretnutie.

A hneď potvrdili vysoké ambície – rozstrieľali Azerbajdžan 5:0. S tou vizitkou pricestovali do Dunajskej Stredy, kde si dnes neskoro večer (zápas má výkop až o 21.00) zmerajú sily so Slovákmi.

Mladíci začali kvalifikáciu zle. Najskôr podľahli nečakane v Baku Azerbajdžanu (1:2) a uplynulú stredu sa trápili v Lichtenštajnsku a víťazstvo 4:2 potvrdili poisťovacím gólom až v nadstavenom čase. Po prestávke premrhali sľubný náskok a dovolili outsiderovi vyrovnať na 2:2.

„Som rád, že chlapci napokon zvládli tento zápas a vyhrali, pretože sme boli v úlohe favorita a navyše sme vedeli, že nás už najbližšie čaká stretnutie so silným Francúzskom,“ zdôraznil tréner Adrián Guľa.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do... Foto: SITA, Diana Černáková
Adrián Guľa Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adrián Guľa.

Chcú využiť šance

Ak nechcú Slováci skončiť ako pred niekoľkými dňami ich premožiteľ Azerbajdžan, ktorý nedokázal Francúzom vzdorovať, musia podať podstatne lepší a koncentrovanejší výkon ako v dvoch úvodných stretnutiach.

„Proti Francúzom budeme musieť byť oveľa viac efektívni. Určite si s nimi nevypracujeme toľko stopercentných šancí ako v Lichtenštajnsku, ak budeme mať jednu-dve, musíme ich využiť, ak chceme byť úspešní,“ zdôraznil kapitán slovenskej dvadsaťjednotky Christian Herc, ktorý proti Lichtenštajnsku strelil dva góly, ktoré priniesli obrat.

Francúzi sa v tejto vekovej kategórii naposledy predstavili na Slovensku v septembri 2012. A Slováci sa pod vedením trénera Ivana Galáda postarali o veľkú senzáciu. V kvalifikácii ME 2013 ich zdolali 2:1.

Ich súper bol vtedy už istým postupujúcim a nielenže stratil prvé body, ale inkasoval v závere kvalifikácie (v jeho ôsmom zápase v poradí) aj prvé góly. V Senci podľahol po troch rokoch. V jeho tíme nastúpilo viacero budúcich hviezd na čele s Antoinem Griezmannom. Po tejto výhre postúpil aj slovenský tím do baráže.

Teraz je kvalifikačný postupový kľúč prísny. Z každej skupiny pôjde na šampionát len víťaz skupiny a najlepší tím z druhých miest.

Program 2. skupiny

Dnes: 18.00 Azerbajdžan – Švajčiarsko, 21.00 Slovensko – Francúzsko.

    Z V R P S B
1. Švajčiarsko 2 2 0 0 7:1 6
2. Gruzínsko 3 2 0 1 8:2 6
3. Francúzsko 1 1 0 0 5:0 3
4. SLOVENSKO 2 1 0 1 5:4 3
5. Lichtenštajnsko 4 1 0 3 3:13 3
6. Azerbajdžan 4 1 0 3 2:10 3
1 debata chyba