Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostal červenú a zašívali mu obočie. Boli to bežné súboje, tvrdil Gyömbér

V porovnaní s predchádzajúcim zápasom s Maďarskom sa v slovenskej zostave objavili dve nové mená. O oboch sa už niekoľko dní najviac diskutovalo.

11.10.2019 16:00
debata
Faul na Kieffera Moora, po ktorom uvidel... Foto: Reuters, RADOVAN STOKLASA
Norbert Gyömbér Faul na Kieffera Moora, po ktorom uvidel Norbert Gyömbér červenú kartu.

Norbert Gyömbér sa vrátil do reprezentácie po roku a v kádri sa pod Hapalom objavil vôbec prvý raz. Napriek tomu dostal od neho dôveru a nastúpil v základnej zostave. Vo svojom klube v Perugii hráva pravidelne, ale len v druhej talianskej lige.

Ešte v predvečer stretnutia s Walesom tréner pripomínal, že na miesto za potrestaného Vavra do stredu obrany sú stále traja kandidáti. „Deň pred zápasom, keď sa rodila taktika, sa dalo niečo vytušiť, ale definitíva, že nastúpim, padla až v deň stretnutia na príprave,“ približoval Gyömbér.

Po dlhej pauze podal v národnom tíme spoľahlivý výkon. „Hral som v reprezentácii po dlhej dobe, nie som nikdy úplne spokojný so svojím výkonom, ale na hodnotenie sú iní. Dôležité je, čo si myslí tréner a spoluhráči. Ľutujem najmä, že sme nevyhrali. Mali sme dosť vyložených šancí, žiaľ, nepremenili sme ich a naopak inkasovali sme dosť lacný gól. Táto remíza sa nám máli, ale musíme ju zobrať,“ skonštatoval 27-ročný revúcky rodák.

Faul na Kieffera Moora, po ktorom uvidel... Foto: Reuters, RADOVAN STOKLASA
Norbert Gyömbér Faul na Kieffera Moora, po ktorom uvidel Norbert Gyömbér červenú kartu.

Chodil odvážne do súbojov s waleskými hráčmi, najmä s dlháňom Moorom, ale v samom závere po druhej žltej karte ho rozhodca vylúčil. „V celom zápase sme zvádzali s útočníkom súpera mnohé súboje. Mne dal rozhodca za dva fauly žlté karty, minimálne jedna bola prísna. Boli to podľa mňa celkom bežné súboje. Nič sa už nedá robiť,“ pokračoval.

Gyömbéra museli lekári počas zápasu ošetrovať. Po stretnutí mal prelepené obočie nad pravým okom. „Nie je to nič vážne, bude to čoskoro v poriadku,“ vravel. „V súboji sme sa zrazili s Moorom hlavami, to bola náhoda. Po zápase mi lekár v šatni zašil ranu štyrmi stehmi.“ Spoluhráča zo stredu obrany pochválil aj Milan Škriniar. „Cítili sme sa veľmi dobre, nehrali sme spolu prvý raz. Noro podal vynikajúci výkon.“

Ešte v komplikovanejšej situácii sa ocitol Peter Pekarík. Skúsenému obrancovi tréner veril, zdôrazňoval, že sa vždy dôkladne na zápas pripraví a nikdy nesklame. Obrancu Herthy Berlín však v poslednom období prenasledovali zranenia, stratil miesto v zostave svojho tímu a dlho neodohral nijaký zápas v bundeslige.

Pred waleským gólom neustrážil Jamesa, ktorý cez neho centroval loptu do ohňa a Moore otvoril skóre.

„Lopta sa odrazila k Jamesovi, ťažko povedať, či som mohol urobiť viac. Usiloval som sa ho vytlačiť na ľavú nohu, pretože pravú má silnejšiu a nechcel som, aby zakončoval. Podarilo sa mu zacentrovať, v šestnástke hlavičkoval voľný hráč, inkasovali sme gól. Táto situácia ma mrzí, ale potom sme sa vrátili do stretnutia, mali sme tlak i veľa príležitostí, dreli sme až do konca,“ komentoval rozhodujúce momenty Pekarík.

Potvrdil, že v zápase sa cítil veľmi dobre. „Ani po fyzickej stránke som nemal problémy, pravda, v závere stretnutia sily dochádzali. Ale som rád, že som opäť odohral celých 90 minút. Len škoda výsledku, mohli sme získať určite viac ako bod,“ zdôraznil o necelé tri týždne už 33-ročný Pekarík.

Slováci remizovali s Walesom Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Choreografia slovenských fanúšikov pred zápasom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Norbert Gyömbér #slovenskí futbalisti