Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Škriniara remíza mrzí. Pri góle sme mohli spraviť viac

Slovenskí futbaloví reprezentanti neurobili vo štvrtok večer dôležitý krok smerom k postupu na budúcoročné majstrovstvá Európy.

11.10.2019 08:54
Milan Škriniar Foto:
Milan Škriniar po zápase s Garethom Baleom.
debata

Na Štadióne Antona Malatinského v Trnave remizovali s hráčmi Walesu 1:1 a hoci sa udržali na druhej priečke tabuľky E-skupiny, o miestenku na kontinentálny šampionát budú musieť ešte tuho bojovať. V novembrových zápasoch proti Chorvátsku a Azerbajdžanu potrebujú získať čo najviac bodov.

„Mrzí nás výsledok, pretože sme mali dostatok šancí, aby sme dokázali zvíťaziť. Najmä v prvom polčase sme si vytvorili niekoľko sľubných príležitostí, ale nepremenili sme ich na gól. Počas polčasovej prestávky nám tréneri nepovedali nič špeciálne. Walesania vstúpili do druhého dejstva s tým, že si chcú strážiť výsledok, no nám sa podarilo aspoň vyrovnať,“ povedal slovenský obranca Milan Škriniar, ktorý vytvoril stopérsku dvojicu s Gyömbérom.

Slováci remizovali s Walesom Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Choreografia slovenských fanúšikov pred zápasom.

„S Norom sa mi hrali dobre, podal dobrý výkon. Už sme v národnom tíme spolu hrali v minulosti, takže to bolo v poriadku. Škoda akurát jeho červenej karty. Tá však zápas neovplyvnila. Nedostali sme sa pod tlak, ale obrala nás o to, že sme nemohli byť nebezpečnejší vpredu.“

Rodák zo Žiaru nad Hronom bol tradične pilierom štvorčlennej slovenskej defenzívy, ktorú na krajoch vystužili Peter Pekarík s Dávidom Hanckom. Obranná línia fungovala bez väčších zaváhaní, ale napriek tomu nedokázala pokryť hlavičkujúceho Mo­ora.

„Určite sme v tomto prípade mohli urobiť viac. Centrujúcemu hráčovi sa však lopta dvakrát odrazila šťastne do behu, odcentroval a jeho spoluhráč sa presadil vo vzduchu,“ vysvetľoval bek Interu Miláno, ktorý si musel dávať najväčší pozor na Garetha Bala. „Tréner nás, samozrejme, naňho upozorňoval. Každý vie, že je to kvalitný hráč. Mali sme o ňom dostatok informácií, dobre sme ho bránili a poradili sme si s ním.“

Po septembrovom víťazstve 2:1 v Budapeští chceli Slováci naplno bodovať aj proti Walesu. V Trnave podali lepší výkon ako v maďarskej metropole, ale tri body nezískali. V tabuľke zostali slovenskí futbalisti na druhej priečke s desiatimi bodmi, no ich postupové vyhliadky smerom k záverečnému turnaju ME nenabrali ružovejšie kontúry.

„Futbal sa hrá na góly. Mohlo to byť o niečo veselšie, ak by sme vyhrali, ale stále máme všetko vo svojich rukách. Urobíme maximum pre postup, sme druhí v skupine a budeme bojovať do konca kvalifikácie,“ hovoril Škriniar.

Zverenci trénera Pavla Hapala odohrajú v októbrovom asociačnom termíne ešte jeden zápas, keď v nedeľu v prípravnom stretnutí vyzvú Paraguaj na trávniku bratislavského Tehelného poľa. Oveľa dôležitejšie súboje ich však čakajú v novembri, keď nastúpia na pôde Chorvátov a následne doma privítajú futbalistov Azerbajdžanu. Ak chcú pomýšľať na postup, mali by bodovať aj na ihrisku úradujúcich vicemajstrov sveta.

„Na body proti Chorvátom môžeme pomýšľať iba vtedy, ak zopakujeme minimálne výkon zo zápasu proti Walesu,“ uzavrel účastník ME 2016 vo Francúzsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Škriniar #slovenskí futbalisti #waleskí futbalisti