Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Futbalovosť je na našej strane, no musíme ju ukázať na ihrisku

Po kartovom treste pre Denisa Vavra si Milan Škriniar sa v kvalifikačnom zápase o postup na ME 2020 proti Walesu (výkop o 20.45) bude zvykať na novú dvojičku v obrane.

10.10.2019 13:59
Milan Škriniar Foto:
Milan Škriniar.
debata

"Uvidíme, ako sa tréner rozhodne, komu dá dôveru. Dôležité je, aby sme všetci boli stopercentne pripravení zápas zvládnuť a navzájom si pomôcť,“ povedal v rozhovore pre stránku Slovenského futbalového zväzu.

Tréner Pavel Hapal sa mal so Škriniarom porozprávať o tom, s kým odohrá v obrane stretnutie. Čo mu povedal hráč milánskeho Interu? "Že som hral aj Norom Gyömbérom kvalifikačný zápas proti Slovinsku, Martina Valjenta a Ľuba Šatku poznám z reprezentácie do 21 rokov. Takže nechám na neho, ako sa rozhodne.“

Ako si spomína na marcový zápas vo Walese, ktorý Slováci prehrali 0:1? "Spomínam si naň veľmi dobre. Boli sme nešťastní, že sa nám nepodarilo zabodovať, aj keď si myslím, že v tom zápase sme podali celkom dobrý výkon. Hlavne v druhom polčase sme mali veľké príležitosti na skórovanie. Podľa mňa bude súboj v Trnave veľmi podobný a verím, že tentoraz svoje šance premeníme a budeme sa tešiť my,“ vraví Škriniar a na otázku, čo bude rozhodujúce dodáva:

"Určite bojovnosť a nasadenie. Podľa môjho názoru je väčšia futbalovosť na našej strane, ale budeme ju musieť ukázať na ihrisku a nechať na ňom všetko, každý zápas sa rozhoduje práve tam.“

Vrátil sa aj k náročným septembrovým zápasom s Chorvátmi (prehra 0:4) a Maďarmi (víťazstvo 2:1).

"Zápas s Chorvátmi nám absolútne nevyšiel, nič nebolo podľa našich predstáv. S trénermi sme si ho rozobrali, povedali sme si, čo je zlé aj to, čo bolo dobré, hoci toho tam bolo veľmi málo. Víťazstvo v Maďarsku však bolo pre nás veľmi dôležité.

Vedeli sme, že v tom zápase musíme bodovať naplno, keď chceme v kvalifikácii ďalej bojovať o postup. Sme veľmi radi, že sme v Budapešti vyhrali. Myslím si, že sme podali veľmi dobrý výkon, bojovali sme, hrali sme s obrovským nasadením. Teraz je pred nami zápas s Walesom, veľmi dôležitý duel.“

Vyjadril sa aj k momentálnej situácii vo vyrovnanej E-skupine.

"Rovnako ako väčšina z nás som si myslel, že Chorváti budú jasný favorit na postup. Je to teraz veľmi zamotané a dôležité je, že aj my máme veľmi veľkú šancu postúpiť. Musíme však zvládnuť zápasy, ktoré nás čakajú, hlavne ten dnešný,“ doplnil Škriniar.

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Škriniar #slovenskí futbalisti #waleskí futbalisti