Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladíci sa zo šokujúcej štvorminútovky spamätali. Guľu ich reakcia potešila

Napriek chvíľkovému druhopolčasovému poľaveniu a strate dvojgólového náskoku slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov v stredajšom zápase kvalifikácie o postup na ME 2021 tejto vekovej kategórie splnili na ihrisku Lichtenštajnska úlohu favorita.

09.10.2019 19:59 , aktualizované: 10.10.2019 09:42
debata (1)

Po septembrovom zaváhaní v Azerbajdžane si pripísali prvé body do tabuľky 2. skupiny za triumf 4:2 a v lepšej nálade sa môžu pripravovať na ďalší duel proti Francúzom.

„Pre nás je podstatné, že to chlapci zvládli na víťazstvo. Zápas vyzeral byť jednoduchý po veľmi slušnom prvom polčase, keď sme boli pozorní, hrali sme trpezlivo a rýchlo, viedli sme o dva góly. V druhom polčase sme za stavu 2:0 nepremenili veľké šance, veľmi húževnatý súper sa z jednej situácie dostal do kontaktu a podarilo sa mu dokonca vyrovnať,“ uviedol prostredníctvom oficiálnej stránky Slovenského futbalového zväzu (SFZ) tréner Adrián Guľa.

„Dvadsaťjednotka“ však po vyrovnaní domácich na 2:2 predviedla správny prístup. Prakticky hneď po rozohrávke strelil tretí gól Christián Herc. Kapitán mužstva neskôr v nadstavenom čase podčiarkol slovenské víťazstvo.

„Teší ma reakcia mužstva, cez kapitána Herca a entuziazmus sme dokázali nielen kvalitou, ale najmä oduševnením zvrátiť zápas na našu stranu. Pre nás je to veľmi dôležité víťazstvo,“ dodal Guľa.

Slovenskí mladíci predviedli solídne prvé dejstvo, po ktorom po zásahoch Dávida Strelca a Jána Bernáta viedli 2:0. „Prvý polčas sme hrali veľmi slušne. Hneď na začiatku sme dali gól. Potom sme mali ďalšie šance. Už tam sme zápas mohli ‚zlomiť‘, ale neboli sme dostatočne efektívni. Pred prestávkou sme dali dôležitý gól na 2:0 a mysleli sme si, že nám to pomôže,“ poznamenal spomenutý stredopoliar Herc.

Podľa legionára z českej Viktorie Plzeň možno došlo po zmene strán k podceneniu protivníka, ktorý situáciu na trávniku využil na dva góly. „Našťastie sme tretíkrát skórovali, prakticky hneď z rozohrávky, a na konci sme to spečatili na 4:2. Súper bol nebezpečný hlavne zo štandardných situácií, čo bolo jediné, odkiaľ nás mohli ohroziť,“ dodal rodák z Levíc.

Slováci sa už sústredia na ďalší kvalifikačný duel, ktorý ich poriadne preverí. V utorok nastúpia v dunajskostredskej MOL Aréne proti Francúzom. V minulosti sa slovenská a francúzska „dvadsaťjednotka“ stretli aj v kvalifikácii ME 2013. Pod vedením trénera Ivana Galáda doma v Senci 7. septembra 2012 Slováci zdolali hráčov z „krajiny galského kohúta“ 2:1. Za Francúzov vtedy nastúpili takí hráči ako Raphael Varane, Alexandre Lacazette či Antoine Griezmann.

„Proti Francúzom budeme musieť byť oveľa efektívnejší. Nebudeme mať toľko stopercentných šancí, ako sme mali v Lichtenštajnsku. Keď príde jedna alebo dve, budeme ich musieť premeniť, aby sme boli úspešní,“ zakončil Christián Herc.

Lichtenštajnsko – Slovensko 2:4 (0:2)
Góly: 63. Caglar, 67. Frick – 68. a 90.+3 Herc, 8. Strelec, 43. Bernát. ŽK: Seemann, N. Graber – Oravec, Bernát, Sluka, Almási, rozhodovali: Thorarinsson – Sigurdsson, Sigurdarson (všetci Isl.)
Lichtenštajnsko: Majer – Seemann (55. Mikus), Grünenfelder, Unterrainer, Spirig – Hilti (46. Netzer) – L. Graber (76. Beck), Lüchinger, Frick (85. Schreiber), N. Graber (46. Caglar) – Koller
Slovensko: Vantruba – Tomič, Šulek, Oravec, Sluka – Herc, Pokorný, Bernát (64. Adamec) – Kolesár (74. Kovaľ), Strelec (74. Almási), Tupta (90. Chobot)

Tabuľka 2. skupiny:
    Z V R P S B
1. Gruzínsko 2 2 0 0 7:0 6
2. Švajčiarsko 1 1 0 0 5:0 3
3. Slovensko 2 1 0 1 5:4 3
4. Azerbajdžan 3 1 0 2 2:5 3
5. Lichtenštajnsko 4 1 0 3 3:13 3
6. Francúzsko 0 0 0 0 0:0 0
1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti do 21 rokov #ME 2021 vo futbale do 21 rokov #lichtenštajnskí futbalisti do 21 rokov