Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boženík si trúfa aj na Wales. Chcem jazdiť a šprintovať

Jeho gól pred necelým mesiacom rozhodol, že slovenskí futbalisti zostali v postupovej hre na budúcoročný európsky šampionát.

09.10.2019 16:44
Róbert Boženík Foto: ,
Róbert Boženík oslavuje gól v Budapešti.
debata

Róbert Boženík dostal v Budapešti šancu v základnej zostave a statočne sa bil s maďarskou obranou. Svoj odhodlaný výkon korunoval perfektným gólom. Medzi obrancami súpera sa dobre zorientoval a ideálne trafil k žrdi. V emotívnom stretnutí" rozhodol o dôležitom víťazstve nad Maďarskom (2:1).

Je pravdepodobné, že tréner Pavel Hapal pošle najmladšieho hráča slovenského kádra do boja aj vo štvrtkovom stretnutí s Walesom v Trnave.

„Predovšetkým sa teším, že som opäť v nominácii. To, čo bolo v zápase s Maďarskom, je už za nami, z minulosti sa nedá žiť. Pozerám sa dopredu. Ak dostanem šancu v stretnutí s Walesom, urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby sme boli úspešní. Je jedno, kto nastúpi a kto strelí gól, dôležité je, aby sme vyhrali,“ zdôrazňuje žilinský útočník Boženík, ktorý na budúci mesiac oslávi len 20. narodeniny.

Pripustil, že menší rešpekt pred stretnutím cíti, ale nepripisuje tomu veľký význam. Nemá ani obavy z ostrých súbojov s ostrovanmi.

Slováci dobyli Budapešť Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Sektor hostí v Budapešti bol slovenský len...

„Je to v podstate zápas ako každý iný. Keď sa dostanem na ihrisko, nechám tam srdce, budem jazdiť a šprintovať. To všetko viem ovplyvniť. Ako bude reagovať súper, to ovplyvniť nedokážem,“ zdôraznil.

Ani maďarskí futbalisti mladíkovi nič nedarovali. Ich tvrdosť neraz pocítil. „V stretnutí bolo veľa ostrých stretov. Bolelo to nielen mňa, ale všetkých,“ tvrdil.

Teraz nečaká nič jednoduchšie. Ostrovný futbal, najmä anglický, sleduje a patrí medzi jeho obľúbené. „Viem, aké sú tam súboje a mám ich rád. Nikdy sa im nevyhýbam. To bude platiť aj v prípade, ak nastúpim proti Walesanom. Budem sa usilovať súboje vyhrávať,“ doplnil rodák z Terchovej.

Tvrdí, že pred stretnutím nechce vyslovovať veľké prognózy, ale verí, že v silách slovenského výberu je vyhrať. „Bude to náročný zápas o detailoch. Musíme hrať aktívne, pokúsiť sa pritlačiť súpera, ak sa dostaneme do šancí, využívať ich. Potom sa budeme tešiť z víťazstva,“ pokračuje ešte stále tínedžer.

Postupové šance mužstva sú podľa neho reálne, ale nič nie je rozhodnuté. „Máme to teraz vo vlastných rukách, čo je veľmi dôležité. Ale ďalšie náročné zápasy sú ešte pred nami,“ domnieva sa Boženík.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #waleskí futbalisti #Róbert Boženík