Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za Škrtela raz zaskakoval. Fungovalo to, tvrdí Gyömbér

Slovenský reprezentačný dres mal naposledy na sebe vlani 5. septembra v zápase Slovensko - Dánsko v Trnave. Norbert Gyömbér si zahral len v záverečných siedmich minútach.

08.10.2019 16:00
Norbert Gyömbér Foto: ,
Norbert Gyömbér.
debata

O zopár dní neskôr nastúpil namiesto Jána Kozáka na trénerský post Pavel Hapal a ten sa mu ozval až po roku. Pred zápasom s Walesom ho prvý raz pozval do tímu.

Jeho meno sa spomína medzi kandidátmi, ktorí by mali vo štvrtok nahradiť v strede obrany potrestaného Denisa Vavra. Túto možnosť naznačil aj tréner.

„Ak dostanem dôveru, som na to pripravený,“ tvrdí 27-ročný revúcky rodák. Pripomína, že táto otázka je výlučne v rukách trénera.

„Uvidíme, ako to vyrieši. Myslím si, že má viacero možností. Pre nás bude dôležité dôkladne sa pripraviť, skoncentrovať sa na stretnutie, zvoliť dobrú taktiku. Čaká nás silný súper a náročné stretnutie.“

V prospech Gyömbéra hovorí i fakt, že pred dvoma rokmi už došlo k podobnej situácii a v dôležitom zápase zaskakoval vtedy za kapitána Škrtela, proti Slovinsku dostal šancu po Škriniarovom boku. Slováci vyhrali 1:0.

„So Škriniarom sme si rozumeli, naša spolupráca fungovala. Verím, že si spolu ešte zahráme. Teraz alebo neskôr,“ tvrdí.

Pravidelne nastupuje v drese Perugie, podáva spoľahlivé výkony, patrí k lídrom tímu. Do druholigového klubu prestúpil vlani z AS Rím, predtým hosťoval vo viacerých iných mužstvách. Súčasnému patrí po siedmich kolách piate miesto, ale zaostáva len o bod za vedúcim Beneventom Calcio.

„Moja pozícia v klube je momentálne výborná a dúfam, že to takto dlho vydrží. V tejto sezóne som nechýbal na ihrisku ani minútu, celkom sa nám darí, hoci vždy to môže byť aj lepšie. Cítim sa dobre, myslím, že mám formu,“ približuje obranca, ktorý vyrastal v Banskej Bystrici a v Taliansku pôsobí už šesť rokov s výnimkou hosťovania v Tereku Groznyj.

Pred vyše troma rokmi sedel Gyömbér v zápase s Walesom v Bordeaux na európskom šampionáte na lavičke náhradníkov, ale na tento súboj si dobre pamätá.

„Škoda, že sme nedosiahli výsledok, aký sme si želali. Mali sme dosť šancí, aby sme skóre nielen vyrovnali, ale podľa mňa aj vyhrali,“ tvrdí muž, ktorý si v národnom drese pripísal už 21 štartov.

Pred štvrtkovým zápasom pripomína, že sa slovenský tím musí pozerať najmä na seba a sústrediť sa na svoju hru.

„Wales preferuje tradičný ostrovný futbal. Budeme sa musieť vyrovnať s jeho tvrdou hrou, s množstvom súbojov. Má aj veľké individuality, o tom sa netreba ani baviť. My sa musíme pokúsiť presadiť dobrou kombináciou,“ vra­ví.

Norbert Gyömbér. Foto: SITA, Milo Fabian
Norbert Gyömbér Norbert Gyömbér.

Kvalifikačná skupina je vyrovnaná a Gyömbér zdôrazňuje, že mužstvo potrebuje vo štvrtok vyhrať.

„Pobijeme sa o dobrý výsledok. Pred nami je veľmi dôležitý, jeden z kľúčových zápasov. Ale asi nie ešte rozhodujúci, pretože po štvrtku nás čakajú ďalšie dve stretnutia,“ dodal.

Po vyše roku našiel v tíme aj niektoré nové tváre. „Ale poznám sa so všetkými hráčmi a s väčšinou som hrával aj v minulosti. Pre mňa je česť reprezentovať a teším sa, že som opäť v tomto mužstve a s týmito futbalistami. To považujem za šťastie i radosť,“ zdôraznil Gyömbér.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Norbert Gyömbér #Pavel Hapal #slovenskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020