Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potupné debakle i tesné prehry. Pripomeňte si bitky s Walesom

Na slovenských futbalistov čaká už vo štvrtok piaty vzájomný zápas s Walesom. Štvrtýkrát v ňom pôjde o kvalifikačné body.

07.10.2019 14:34
Daniel James Foto: ,
Walesan Daniel James strieľa gól Slovákom počas marcového kvalifikačného zápasu v Cardiffe.
debata

Slováci sa s ostrovným súperom stretli premiérovo v kvalifikácii majstrovstiev Európy 2008. A ich súboje priniesli diametrálne odlišný priebeh – zakaždým mimoriadne trpký pre domácich fanúšikov.

Partia okolo Miroslava Karhana či Mareka Mintála najskôr zvíťazila na waleskej pôde vysoko 5:1. O dva presné zásahy sa postaral práve Mintál, po jednom góle si rozdelili Karhan, Vittek a Švento.

Pre Slovákov to bol tretí zápas v kvalifikácii, v úvodnom rozstrieľali Cyprus (6:1), následne však dostali príučku od Čechov, ktorým v Bratislave podľahli 0:3.

Kvalifikácia ME 2008

Po druhý raz si Slováci zmerali sily s Walesanmi v Trnave. Zápas znovu priniesol gólové hody. Hostia sa súperovi odplatili, zvíťazili 5:2. Oba slovenské góly zariadil Mintál.

Kvalifikácia ME 2008

Pre zverencov Jána Kociána nedopadli boje o postup do Švajčiarska a Rakúska úspešne. V skupine nazbierali 16 bodov a obsadili až štvrtú priečku – za Českom (29 bodov), Nemeckom (27) a Írskom (17).

Na ďalší súboj s Walesom si museli Slováci počkať deväť rokov. Prišlo k nemu na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy 2016. V Bordeaux znovu oslavovali Walesania, ktorí zvíťazili 2:1. Na presný priamy kop Bala síce odpovedal Duda, no o troch bodoch pre ostrovanov rozhodol desať minút pred koncom Robson-Kanu.

Majstrovstvá Európy 2016

Slováci obsadili v B-skupine tretie miesto (za Walesom a Anglickom) a postúpili do do osemfinále. V ňom jednoznačne podľahli Nemecku (0:3).

K dosiaľ poslednému meraniu síl prišlo pred viac ako pol rokom. V aktuálnej kvalifikácii znovu uspel Wales. V Cardiffe zvíťazil vďaka gólu Jamesa 1:0.

Kvalifikácia ME 2020

Dočkajú sa Slováci v Trnave úspešnej odplaty?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Pavel Hapal #slovenskí futbalisti #waleskí futbalisti #kvalifikácie ME 2020