Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ANKETA: Hapal rieši vážny problém. Koho postaví ku Škriniarovi?

Na slovenských futbalistov čaká ďalší z kľúčových súbojov v boji o Euro 2020. Už vo štvrtok vyzvú v Trnave Wales.

07.10.2019 11:44
Pavel Hapal Foto: ,
Zamyslený tréner Pavel Hapal. Ako poskladá stopérsku dvojicu?
debata (2)

Tréner Pavel Hapal má na sústredení v Šamoríne k dispozícii kompletný káder. Nechýbajú tradičné opory na čele s kapitánom Marekom Hamšíkom, Stanislavom Lobotkom, Martinom Dúbravkom, Jurajom Kuckom či Milanom Škriniarom.

Práve okolo stopéra Interu Miláno je – hoci nepriamo, no predsa – najväčší rozruch. Vo vzduchu visí otázka, kto sa vedľa Škriniara, ktorý má miesto v základnej zostave isté, postaví v stopérskej dvojici. Hapalovi totiž chýba vykartovaný Denis Vavro.

„Čaká na nás dôležitá zmena. Verím, že sa rozhodneme správne,“ uvedomuje si Hapal vážnosť situácie. Napokon, stred obrany je v každom tíme mimoriadne citlivým miestom.

Milan Škriniar z Interu Miláno. Foto: Reuters, DANIELE MASCOLO
Milan Škriniar Milan Škriniar z Interu Miláno.

Alternatív má český kouč hneď niekoľko. Ako najschodnejšia sa javí tá s Norbertom Gyömbérom. Obranca druholigovej Perugie nastupuje v klube pravidelne, dosiaľ nevynechal v sezóne ani minútu. V poslednom ligovom kole pomohol svojmu tímu k nule na konte inkasovaných gólov. Domáci zdolali Pisu 1:0.

Do úvahy prichádza taktiež Martin Valjent, ktorý sa udomácnil na stopérskom poste v Mallorke. Tá počas uplynulého víkendu zdolala doma Espanyol Barcelona a taktiež neinkasovala (2:0).

Tretí do partie je Dávid Hancko, ktorému síce podstatne viac vyhovuje post krajného obrancu, ale vie alternovať aj v strede. Napokon, stopérsky post si vyskúšal v poslednom ligovom kole a nepočínal si zle. Sparta zdolal Karvinú presvedčivo 4:0.

Dávid Hancko v drese Slovenska (v modrom). Foto: SITA, Martin Mednansky
Dávid Hancko Dávid Hancko v drese Slovenska (v modrom).

Škriniarovým partnerom v súboji s Walesom by mohol byť aj Ľubomír Šatka – stopér z Lechu Poznaň. Aj bývalý obranca Dunajskej Stredy sa naposledy tešil z víťazstva na nulu. Lech si poradil s Wislou Krakov 4:0.

Ktorého zo štvorice by ste si ku Škriniarovi vybrali vy?

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #Ľubomír Šatka #denis vavro #Milan Škriniar #Martin Valjent #slovenskí futbalisti #Dávid Hancko #kvalifikácia ME 2020