Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík stihol dovolenku a verí, že Wales konečne zdolá

V čínskej lige je momentálne mesačná prestávka a tak si kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík užil pred stretnutím s Walesom aj chvíľu voľna.

06.10.2019 22:54
debata (2)
Marek Hamšík v drese slovenskej reprezentácie. Foto: SITA/AP
Hamšík futbal Marek Hamšík v drese slovenskej reprezentácie.

„Padlo mi vhod. Tento rok som ešte dovolenku nemal, teraz som ju stihol, dostal som sa dokonca prvý raz k moru,“ usmieval sa Hamšík, ktorý strávil niekoľko dní s manželkou v Dubaji.

Nezabúdal však ani na tréning. „Udržiaval som sa v tempe. Zahral som si aj futbal, chodil do posilňovne a využíval som tradične aj bicykel,“ doplnil.

Aktuálnu situáciu vo svojom čínskom klube hodnotí pozitívne. „Momentálne sme v strede tabuľky, tak nejako si to v klube predstavovali, celkovo vládne spokojnosť. Zostalo nám ešte päť kôl, pokúsime sa získať čo najviac bodov a ak by sme sa posunuli ešte o kúsok vyššie, bolo by to výborné,“ približoval Hamšík.

Pripomína, že kvalifikačný zápas s Walesom bude dôležitý, ale nepripisuje mu väčší význam ako ďalším dvom. „Bude dôležitý, ako každý jeden. Vieme, o čo nám ide. Musíme sa dobre pripraviť. Ja sa na také zápasy teším,“ zdôraznil.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Dubai with my love ❤️ #dubai #dubaimarina #thepalmjumeirah #burjkhalifa #one&only #greattime

Príspevok, ktorý zdieľa Marek Hamšík (@marek_hamsik_17_official),

Pripúšťa, že ostrovný futbal slovenským tímom až natoľko nevyhovuje, ale situáciu nevidí beznádejne. „Ostrovania hrajú dynamický, tvrdý futbal, ale aj my sme dokázali ich mužstvá potrápiť. Už v prvom zápase s Walesom v tejto kvalifikácii sme ukázali, že máme kvalitu na to, aby sme sa súperovi vyrovnali. Niečo by sme si mali vziať najmä z druhého polčasu vo Walese. Ale každý zápas je vždy iný a teraz to bude tiež určite platiť.“

Za kľúčovú osobu súpera považuje aj on Garetha Bala, ten nechýbal ani v jednom zo štyroch zápasov, v ktorých sa jeho tím stretol so Slovenskom. Po letných problémoch je hráč Realu Madrid podľa neho už v dobrej forme.

„Je to jeden z najlepších hráčov planéty, megahviezda. Videl som niekoľko zápasov Madridu a patril k najlepším hráčom mužstva, podľa mňa má teraz výbornú formu. Je schopný rozhodovať zápasy, musíme si na neho dať veľký pozor,“ domnieva sa.

Slováci sa stretli s Walesom doteraz štyri razy a v troch posledných stretnutiach nastúpil ako jediný zo súčasného kádra Hamšík. Slovenský tím vo všetkých týchto súbojoch prehral.

„Verím, že túto nepriaznivú bilanciu teraz doma zlomíme a konečne sa budeme tešiť aj my z víťazstva,“ zdôraznil Marek Hamšík.

Tréner Pavel Hapal. Foto: Reuters, RADOVAN STOKLASA
Pavel Hapal Tréner Pavel Hapal.

Hapal verí, že s Walesom tím odčiní Chorvátsko

Tréner slovenských futbalistov Pavel Hapal už podľa všetkého vie, kto nahradí v strede obrany potrestaného Denisa Vavra v dôležitom zápase kvalifikácie ME 2020, ale napríklad aj to, ako vyrieši post hrotového útočníka. Slováci privítajú vo štvrtok v Trnave Wales.

„Predstavu už naozaj mám, kto nastúpi a kto nie, ale musím počkať, aký bude zdravotný stav hráčov a ako sa budú ukazovať v tréningu. Ešte máme k dispozícii tri-štyri dni a potom sa definitívne rozhodneme,“ zdôraznil v nedeľu podvečer Hapal krátko po tom, čo privítal na zraze svojich zverencov.

Krátku prípravu na Wales začal s polovicou kádra. Hlásilo sa mu desať futbalistov, ale v priebehu popoludnia sa k ním pripojili ďalší traja. Kompletný káder by mal mať k dispozícii v pondelok večer.

Pripustil, že v porovnaní s minulými zápasmi bude musieť urobiť nejaké zmeny, najmä v obrane, čo súvisí najmä s Vavrovou absenciou. „Čaká nás dôležitá zmena v základnej zostave, ale všetci ostatní hráči by mali byť k dispozícii. Verím, že sa rozhodneme dobre,“ doplnil.

Súboj s Walesom považuje za mimoriadne dôležitý, ale prívlastok kľúčový mu nechce dávať.

„Máme pred sebou tri náročné kvalifikačné zápasy a každý bude dôležitý. Nemyslím si, že toto bude zápas roka. A ak, to isté bude platiť aj o ostatných stretnutiach. Zápas s Walesom chceme zvládnuť a zvíťaziť. O to viac, že posledné domáce stretnutie s Chorvátskom nám nevyšlo, ani herne, ani výsledkovo. Takže by to mala byť aj rehabilitácia pred našimi divákmi. Verím, že ukážeme podstatne lepší výkon,“ vyhlásil Hapal.

Potvrdil, že zápas s Walesom by mala sledovať v hľadisku aj trojica skúsených už bývalých reprezentantov – Martin Škrtel, Tomáš Hubočan a Adam Nemec. Hneď po ňom sa pripojí k mužstvu a bude k dispozícii na nedeľňajší prípravný zápas s Paraguajom, kde sa rozlúči s reprezentačnou kariérou.

Nominácia Slovenska na Wales

Brankári: Dúbravka (Newcastle United), Kozáčik (Plzeň), Rodák (FC Fulham), Greif (Slovan Bratislava).

Obrancovia: Pekarík (Hertha Berlín), Šatka (Lech Poznaň), Sekulič (Górnik Zabrze), Škriniar (Inter Miláno), Hancko (Sparta Praha), Mazáň (Tenerife), Valjent (Mallorca), Gyömbér (Perugia).

Stredopoliari: Lobotka (Celta Vigo), Hrošovský (Genk), Greguš (Minnesota), Kucka (Parma), Bero (Vitesse Arnhem), Hamšík (Ta-lien I-fang), Bénes (Mönchengladbach), Duda (Hertha Berlín), Rusnák (Real Salt Lake), Mak (Petrohrad), Haraslín (Lechia Gdansk).

Útočníci: Šafranko (Sepsi OSK), Boženík (Žilina), Ďuriš (Anorthosis Famagusta)

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #ME 2020