Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reprezentácia po vzore Slovana. Na Wales vpustia zrejme len deti

Slovenský futbalový zväz (SFZ) umožní na najbližšie stretnutie kvalifikácie EURO 2020 v Trnave proti Walesu (10. októbra o 20.45 h) vstup deťom, ak neuspeje s odvolaním proti uzavretiu štadióna. Informoval o tom SFZ na svojom webe.

25.09.2019 11:20 , aktualizované: 14:01
Slovensko, fanúšikovia Foto: ,
Slovenský futbalový zväz sa proti trestu od UEFA odvolá.
debata (5)

SFZ dostal od Disciplinárnej komisie Európskej futbalovej únie (UEFA) trest za správanie sa fanúšikov počas kvalifikačného zápasu Maďarsko – Slovensko (1:2). Musí zaplatiť pokutu 20.000 eur a zároveň národný tím musí odohrať duel s Walesom na Štadióne A. Malatinského v Trnave bez divákov.

Proti tomuto rozhodnutiu sa SFZ odvolal. V prípade, že so svojím odvolaním sa pred odvolacou komisiou UEFA neuspeje, ponúkne deťom zo základných škôl a futbalových klubov možnosť pozrieť si tento zápas zadarmo.

Základné školy a futbalové kluby, ktoré prejavia záujem o vstup na zápas, musia vyplniť formulár na webovej stránke SFZ a zaslať ho do utorka 8. októbra do 16.00 h e-mailom na vstupenky@futbalsfz.sk. Vstupné pre deti a doprovod (1 dospelá osoba na 10 detí) je voľné.

SFZ upozorňuje, že v prípade kladného rozhodnutia zo strany UEFA, tj. že sa daný zápas bude môcť odohrať pred divákmi, tieto voľné vstupenky strácajú platnosť.

"Slovenský futbalový zväz poslal odvolacej komisii UEFA oficiálne odvolanie sa voči trestu v utorok 24. septembra. Keďže nás však tlačí čas, musíme začať riešiť súčasne aj možnosť, že odvolanie SFZ komisia zamietne.

A preto sme zverejnili na našej oficiálnej stránke futbalsfz.sk prihlasovací formulár a pokyny pre deti do 14 rokov, ktorým v takomto prípade umožníme vstup na štadión," uviedla riaditeľka PR a tlačová hovorkyňa SFZ Monika Jurigová.

Walesania sa boja o peniaze

Verdikt UEFA sa u fanúšikov Walesu stretol s rozpakmi. Ako to v takýchto prípadoch býva pravidlom, priaznivcom vrátia peniaze za vstupenky. Walesania sa však obávajú, že náklady na stornovanie leteniek a rezervované ubytovanie na Slovensku im pravdepodobne nikto nenahradí.

Britská televízia Sky Sports informovala, že šancu na stopercentné vrátenie nákladov majú akurát tí fanúšikovia, ktorí si od organizátorov športových zájazdov zakúpili kompletný balík so vstupenkou, letenkou a ubytovaním. Podľa spomenutého zdroja predstavujú priemerné náklady pre jedného Walesana približne 250 libier.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #waleskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020