Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boženík: Bolelo to. Neberú ma asi ešte vážne

Statočne sa bil s maďarskou obranou a svoj srdnatý výkon korunoval perfektným gólom.

10.09.2019 15:10
Róbert Boženík Foto: ,
Hrdina zápasu Róbert Boženík sa teší z gólu.
debata (2)

Medzi obrancami súpera ideálne trafil k žrdi. Žilinský útočník, jediný hráč zo slovenskej ligy a najmladší muž v slovenskom drese v Budapešti Róbert Boženík (19) zariadil premiérovým gólom v reprezentácii tri slovenské body.

Kedy ste sa dozvedeli, že nastúpite v základnej zostave?

Až na taktickej porade v deň stretnutia.

Mali ste aspoň nejaké tušenie, naznačil vám niečo tréner?

Tréner sa so mnou bavil o tom, ako sa cítim, ako som na tom zdravotne a fyzicky. Ale o zostave so mnou nehovoril. Chystal som sa tak, akoby som mal nastúpiť od začiatku. Keď mi povedal, že hrám, bol som pripravený.

Po Chorvátsku bola v tíme zložitá situácia. Ste v ňom najmladší a nikdy doteraz ste v takej horúcej atmosfére a v takom dôležitom zápase od prvej minúty nehrali. Nemali ste obavy?

Bolo to ťažké, ale zároveň som vďačný za túto skúsenosť a šancu, to ma môže posúvať ďalej v kariére. Dôležité bolo, že po zbabranom súboji s Chorvátskom sme zápas v Budapešti zvládli. Oddreli sme to a zaslúžene sme vyhrali.

Slováci dobyli Budapešť Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Sektor hostí v Budapešti bol slovenský len...

V čom to bolo iné ako v mnohých predchádzajúcich stretnutiach?

Mám nejaké skúsenosti zo slovenskej ligy a tá sa nedá porovnať s tým, čo zažívam na európskej úrovni. Aj atmosféra je úplne iná, aspoň niečo podobné som možno zažil v Dunajskej Strede.

Napriek tomu v žilinskom drese dávate teraz menej gólov. Aký je to pocit rozhodnúť zápas o kvalifikačné bo­dy?

Je to obrovský zážitok. V slovenskej lige si už na mňa dávajú väčší pozor, poznajú ma. Na medzinárodnom fóre ma neberú ešte úplne vážne, asi ma aj podceňujú, nemám skúsenosti, len devätnásť rokov. Musím poďakovať chlapcom, pomohli mi.

Na ihrisku ste však nemali ľahký život…

V každom súboji som cítil, že mi nič nedarujú. Na ihrisku bolo dosť tvrdých stretov. Bolelo to, nielen mňa, ale všetkých. Odbojovali sme si to. Som šťastný, že som sa napriek tomu presadil. A odvďačil sa za dôveru.

Vedúci gól strelil Mak. Priniesol upokojenie do slovenských radov?

Usilovali sme sa čo najskôr zabudnúť na Chorvátsko. To bol čierny deň. Nič nám nevyšlo a mali sme krátky čas, aby sme to strávili. Nebolo to jednoduché. Ale v našom mužstve máme kvalitu. Robov gól nám veľmi pomohol.

Ako vyzeral víťazný presný zásah z vášho pohľadu?

Stano Lobotka mi dal vynikajúcu kolmicu medzi dvoch hráčov. Cítil som stopéra na chrbte. Loptu som si dobre prebral a už som videl len roh, kam som ju chcel poslať… Gól by som chcel venovať otcovi, ktorý je v nemocnici a nemohol prísť do Budapešti.

Koľko vás bude stáť?

Dosť, radšej to ani nebudem konkretizovať (smiech).

Atmosféra bola búrlivá. Ako ste ju vnímali?

Určite pomohla domácim. Ale aj nám. Hralo sa mi v nej úžasne. Teším sa, že sme mali aj my podporu v hľadisku, ďakujem fanúšikom, že nás prišli povzbudiť.

Čo hovoríte na vývoj v skupine?

Poznali sme výsledok zápasu Azerbajdžan – Chorvátsko. Máme to teraz vo vlastných rukách. Ale ešte ďalšie náročné zápasy sú pred nami.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbaloví reprezentanti #kvalifikácia ME 2020