Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rodine je na Slovensku lepšie než v Číne. Modričov dres nechcem

Marek Hamšík pricestoval na Slovensko ako prvý z nominovaných futbalistov, ktorí pôsobia v zahraničí. V čínskej lige je aktuálne prestávka, preto kapitán reprezentácie už desať dní trávi doma.

02.09.2019 08:00
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík je aj po odchode do čínskej ligy lídrom slovenskej futbalovej reprezentácie.
debata (1)

„Mal som dosť času na oddych. Prišiel mi vhod, lebo kým v európskych súťažiach boli prestávky, ja som mal nabité leto, bolo toho dosť. V júli a v auguste som odohral desať zápasov. Tešil som sa na rodinu, v uplynulých dňoch som si užíval domček a Banskú Bystricu. A tak ako aj v predchádzajúcom prípade som trénoval v Podbrezovej.“

Hamšík je v Číne sám, ale tentoraz výnimočne pricestoval aj s manželkou a deťmi. „Boli tam so mnou tri týždne, videli, ako to tam funguje a lepšie im je na Slovensku…“ doplnil.

Stredopoliar tímu Ta-lien I-fang si už v Číne za viac ako polrok zvykol. "Už je to podstatne lepšie ako na začiatku, zvykol som si na iný život, aj na iný futbal. Asi najzložitejšie bolo zvykať si na iný spôsob hry. Tešil som sa z príchodu trénera Beníteza, s ktorým som spolupracoval v Neapole.

Som rád, že prevzal mužstvo, potrebovali sme to, hneď sa to prejavilo na našej hre i výsledkoch, výrazne sme poskočili v tabuľke," približoval slovenský futbalista.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Fantastic victory and great performance with new coach @rafabenitezrb #dalianyifang #nike #victory #slovakia #ghana #belgium

Príspevok, ktorý zdieľa Marek Hamšík (@marek_hamsik_17_official),

Zvládol už aj zopár čínskych slovíčok. „Poznám len základné výrazy, možno iba tri – ahoj, prosím, ďakujem. Na hlbšie štúdium sa ani nechystám,“ smeje sa.

Teraz sa už teší na najbližšie dva kvalifikačné zápasy. „Mám zasa chuť na futbal, ako som povedal, trochu som si od neho v uplynulých dňoch oddýchol. Reprezentačné zrazy si vždy užívam, vždy sa z nich vytešujem.“

Pripomína, že Slovensko a Chorvátsko sa futbalovo porovnáva ťažko. "Chorváti sú finalisti majstrovstiev sveta z minulého roka. Je to favorit zápasu, má nabitý tím, v ňom obrovské hviezdy. Príde si k nám po tri body a my mu v tom chceme zabrániť.

Hráme doma, vieme, o čo nám ide a budeme mať za sebou vypredaný štadión, diváci nám pomôžu, budú naším dvanástym hráčom. Určite sa vyburcujeme k dobrému výkonu. Zdolať vicemajstrov sveta by bolo niečo úžasné, ale nesmieme mať veľké oči, ale podať maximálny výkon," domnieva sa Hamšík.

Tréner SR Pavel Hapal: Kľúčovejší bude zápas s Maďarskom.

Zápas považuje sa mimoriadne dôležitý aj pre vývoj v skupine. „Platí to pre obe mužstvá, obom ide o veľa. Myslím si, že teraz sa láme tabuľka. Chorváti už raz vonku zakopli, nemôžu si to znovu dovoliť. Ale aj my potrebujeme vyhrať. Ale vážny bude aj súboj s Maďarmi. Musíme sa na obe najbližšie stretnutia dobre pripraviť.“

Hamšík je zberateľom dresov, ale pripomína, že Modričov už nechce. „Je to síce cenný úlovok, ale ten už mám. Vymenil som si s ním dres, keď sme hrali proti Realu Madrid. Ten loviť nebudem, ale bral by som radšej tri body,“ usmieval sa dobre naladený 32-ročný banskobystric­ký rodák.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #slovenskí futbalisti #Ta-lien I-fang