Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

USA nenašlo recept na Mexiko. Víťazstvo v Gold Cupe zariadil Dos Santos

Futbalisti Mexika sa ôsmykrát stali víťazmi majstrovstiev Severnej a Strednej Ameriky.

08.07.2019 10:20
Finále Gold Cupu Foto: ,
Hráči Mexika sa tešia z trofeje po víťazstve 1-0 nad USA vo finále Gold Cupu.
debata

Triumf Mexičanov zariadil v 73. minúte stredopoliar Jonathan dos Santos. Američanom na domácom šampionáte zostali len oči pre plač. „Podaril sa nám začiatok stretnutia. Naopak štart druhého polčasu nebol taký, aký sme si predstavovali. Dostali sa do hry a skórovali. Prehrať týmto spôsobom je ťažké,“ vyhlásil americký stredopoliar Bradley. Informáciu priniesli České noviny.

Američania tak nenadviazali na úspech spred dvoch rokov a nevyužili možnosť dotiahnuť sa siedmym titulom na svojho súpera.

Mexiko sa dočkalo trofeje z kontinentálneho šampionátu po štyroch rokoch. Američanom sa proti Mexičanom vo finále turnaja nedarí, pred 62.000 fanúšikmi prehrali po piaty raz zo šiestich rozhodujúcich súbojov, uspeli jedine v roku 2007.

„Prišli sme si sem pre trofej. To sa nám podarilo, navyše v neuveriteľnom prostredí. Máme veľkú radosť. Mali sme úžasný tím,“ povedal novinárom mexický kapitán Guardado.

Prvú šancu v zápase si po piatich minútach vypracoval Američan Christian Pulisič. Jeho prienik do šestnástky zastavil brankár Ochoa. V 16. minúte na druhej strane ihriska strieľal Mexičan Guardado vysoko nad bránu.

O štvrť hodiny neskôr nevyužil americký stredopoliar Arriola nedorozumenie v mexickej obrane a zakončoval vedľa. Šesť minút po prestávke mali Američania najväčšiu šancu zápasu. Morrisovú hlavičku však z bránkovej čiary odvrátil Guardado.

Rozhodujúca akcia zápasu prišla v 73. minúte, keď Pizzaro našiel Jiméneza, ten pätičkou nahral za seba na Dos Santosa a pohotová strela opory Los Angeles Galaxy sa odrazila od brvna do siete.

Gold Cup – finále:
Mexiko – USA 1:0 (0:0)
Gól: 73. Dos Santos

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Gold Cup #americká futbalová reprezentácia #mexická futbalová reprezentácia