Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Holanďan po boku Hamšíka? Legionár chce reprezentovať Slovensko

Štrnásť rokov vyrastal v továrni na futbalové talenty. Sníval o červeno-bielom drese najslávnejšieho klubu v Holandsku. A hoci za Ajax Amsterdam nikdy nenastúpil, môže sa mu splniť túžba navliecť na seba ten najcennejší dres - reprezentačný. Hoci nie v krajine, odkiaľ pochádza.

19.06.2019 19:32
debata (8)
Stredopoliar Slovana Bratislava Joeri de Kamps... Foto: TASR, Erika Ďurčová
Majdan, De Kamps Stredopoliar Slovana Bratislava Joeri de Kamps (vpravo) v súboji so Žilinčanom Vladimírom Majdanom.

Stredopoliar Joeri de Kamps (27) po odchode z Ajaxu v roku 2014 strávil jednu sezónu v Brede. Tu konečne okúsil holandskú Eredivisie. Po jedinej sezóne prikývol – pre Holanďana možno trochu exotickej – ponuke zo Slovenska.

„Spomínam si, ako som Joerimu prvý raz zavolal a on ani nevedel, kde je Slovensko. Mal obavy, nevedel, či je tu bezpečne,“ spomína v rozhovore pre magazín futbalového Slovana Bratislava generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

„Rokovania boli veľmi komplikované, spočiatku to Joeri bral tak, že sa u nás rozohrá a potom prestúpi do väčšieho klubu,“ pokračuje Kmotrík.

Prešli štyri roky a De Kamps naďalej nosí belasý dres klubu z Tehelného poľa. Za ten čas získal s tímom slovenský titul a dvakrát sa radoval vo finále Slovenského pohára. Po troch rokoch v hlavnom meste Slovenska podpísal nový kontrakt.

„Keď som videl, ako sa veľmi tešil, že zostáva v Slovane, tak som si uvedomil, že sme sa asi naozaj niekam posunuli. Pred tromi rokmi prišiel Joeri po dlhom presviedčaní a v hlave mal odchod inam, dnes má v hlave to, že sa chce ešte viac adaptovať a získať slovenský pas, aby mohol hrať za reprezentáciu,“ prezrádza Kmotrík.

Joeri de Kamps reprezentoval Holandsko v kategóriách do 19, 20 aj 21 rokov. Tým pádom môže na seniorskej úrovni hrať aj za Slovensko. Uvidíme ho v najbližšej dobe s dvojkrížom na hrudi medzi Hamšíkom a Lobotkom?

Slovensko v minulosti reprezentovali Argentínčan David Depetris, Srb Boris Sekulič (obaja po dva zápasy bez gólového zápisu) a v Nemecku narodený syn togskej matky a francúzskeho otca Karim Guédé (14 zápasov a 0 gólov).

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #slovenskí futbalisti #posila #Joeri de Kamps #Holanďan #stredopoliar