Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Haraslín mal pred sedemnástkou rešpekt: Na Slovensku patrí jedinému mužovi

Marek Hamšík dostal na zápas s Jordánskom voľno. V druhom polčase však vybehla na ihrisko aj sedemnástka, ktorú roky nosí aj v reprezentácii. Mal ju na sebe debutant Lukáš Haraslín.

08.06.2019 10:46 , aktualizované: 09.06.2019 16:25
Lukáš Haraslín Foto: ,
Lukáš Haraslín oslavuje premiérový gól v drese Slovenska.
debata

„Marek sedel na tribúne, tréner mu dal voľno a nám mladším hráčom šancu. So sedemnástkou hrávam v klube, asi preto mi dal technický vedúci dres s týmto číslom,“ vysvetlil.

Na otázku, či by ju mohol nosiť v národnom drese aj častejšie, s úsmevom protestoval. „To určite nie. Na Slovensku patrí len jednému hráčovi a ním je Marek Hamšík. On je pre mňa futbalový idol a pre mňa je úžasné, že som s ním teraz v jednom mužstve.“

Pred stretnutím o tom prehodil niekoľko viet aj s nehrajúcim kapitánom tímu. „Vravel som mu, že je to pre mňa trochu ťažké číslo a dúfam, že nebudem padať dozadu. Usmieval sa a vravel: bude v pohode. A tak aj bolo,“ približoval 24-ročný reprezentant.

Triumf Slovákov nad Jordáncami Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Sokoliar so sokolom sťahovavým pred zápasom...

Ofenzívny futbalista Gdaňsku vybehol na ihrisko až v druhom polčase. Stačilo mu päť minút a po individuálnej akcii zavelil k obratu – strelil vyrovnávajúci gól.

„Túžil som prvý raz nastúpiť v reprezentačnom drese, to bol môj hlavný cieľ. Nastupoval som na zápas s tým, že si ho chcem užiť. Gól, ktorý som strelil, bola čerešnička na torte,“ zdôraznil po stretnutí.

Potvrdil, že pre neho bolo vyznamenaním, že dostal šancu v tomto výbere.

„Zabojoval som o to, aby som v ňom mohol ostať. Ostatné bolo na trénerovi,“ uzavrel svoj pozápasový komentár Haraslín, ktorý trénera Hapala presvedčil a zostal v širšom kádri aj na zápas v Azerbajdžane.

TV Pravda: Bývalí futbaloví reprezentanti Ján Pivarník a Dušan Tittel v ďalšej časti relácie Týždeň v športe hodnotia štart Slovákov do kvalifikácie ME 2020 a hovoria aj o ich postupových šanciach:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #debut #Marek Hamšík #gól #Lukáš Haraslín #slovenskí futbalisti