Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledná príprava mladíkov. Potom už pôjde o body

Ešte dva prípravné zápasy a potom ich čakajú už ostré súboje o kvalifikačné body. Slovenskí futbalisti do 21 rokov si dnes zmerajú sily s rovesníkmi z Arménska a v nedeľu ich čaká Česko.

06.06.2019 11:00
Adrián Guľa Foto: ,
Tréner slovenských futbalistov do 21 rokov Adrián Guľa.
debata

Dnešné stretnutie, ktoré má výkop o 18.00, absolvujú na ihrisku, kde sa od budúceho mesiaca budú hrať zápasy najvyššej slovenskej súťaže – na zrekonštruovanom štadióne v Žiari nad Hronom. Súboj s českými mladíkmi sa uskutoční od 15.00 v rakúskom Zell am See, kde má súper v týchto dňoch svoj tréningový kemp.

Zverenci Adriána Guľu sú od pondelka na sústredení v Senci. Tréner má k dispozícii 24-členný káder a ocenil dobrú atmosféru v tíme.

"Pôvodne sme chceli hrať iba jeden zápas, lebo je to obdobie po skončení sezóny. Napokon sme zvolili dvojzápas, ktorý je podobný kvalifikačným súbojom. Potrebujeme vidieť reakciu chlapcov na dve stretnutia v priebehu krátkeho času,“ vyjadril sa Guľa.

Zápas s Arménskom si vybral najmä preto, lebo jeho herný štýl sa podľa neho podobá na hru Azerbajdžanu a Gruzínska, s ktorými sa mladí Slováci stretnú v najbližšej kvalifikácii ME 2021. Práve s prvým z týchto tímov otvoria boj o účasť na šampionáte na začiatku septembra. V kvalifikačnej skupine okrem spomenutých súperov narazia ešte na Lichtenštajnsko a favorizované výbery Francúzska a Švajčiarska.

Nominácia tímu do 21 rokov

Brankári: Vantruba (Podbrezová), Valach (Petržalka), Petráš (Žilina). Obrancovia: Špiriak (Dunajská Streda), Vallo (Žilina), Šulek (Trenčín), Petro (Michalovce), Oravec (Podbrezová), Bednár (Dunajská Streda), Sluka (Žilina), Vojtko (Michalovce). Stredopoliari: Pokorný (Liefering), Gamboš (Žilina), Špyrka (Podbrezová), Herc (Dunajská Streda), Kolesár (Michalovce), Kvocera (Trenčín), Adamec (Bialystok), Chobot (Nitra), Baumgartner (Dunajská Streda), Dancák (Dukla Praha). Útočníci: Fábry (Nitra), Tupta (Verona), Strelec (Slovan).

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti do 21 rokov