Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniarov hektický máj. Prežíval som to dosť ťažko, vraví stopér

Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar v posledných dvoch týždňoch zažil tri významné udalosti, ktoré môžu mať závažnejší vplyv na jeho ďalšiu kariéru.

02.06.2019 21:00
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar (vľavo) v drese Interu Miláno.
debata

Najskôr v polovici mája podpísal novú zmluvu so svojím súčasným klubom, v ktorom pôsobí už dva roky. V Interi Miláno by mal podľa nej zostať do leta 2023.

Potom v dramatickom závere najvyššej talianskej súťaže vybojoval milánsky tím štvrté miesto a s ním aj účasť v Lige majstrov.

A napokon sa slovenský stopér dozvedel, že po dvoch rokoch klub opúšťa doterajší tréner Luciano Spalletti a v novej sezóne ho nahradí Antonio Conte, ktorý naposledy viedol pred rokom Chelsea Londýn.

„Záver sezóny bol dramatický. Prežíval som to dosť ťažko, ale napokon s úsmevom, pretože sme sa prebojovali do Ligy majstrov. Myslím si, že to bolo zaslúžené,“ komentoval v nedeľu podvečer v Šamoríne záver v talianskej lige.

V Miláne je spokojný

Pripomenul, že Inter už dlhší čas avizoval, že s ním chce predĺžiť zmluvu. „Nakoniec sme sa dohodli a som rád,“ vyhlásil 24-ročný rodák zo Žiaru nad Hronom.

Znamená to, že nekonečné otázky typu, či zostane naďalej v Miláne, sú teraz už bezpredmetné?

„Aj preto som podpísal novú zmluvu, aby sa všetky tieto reči i fámy uzavreli. Som spokojný v Miláne a Interi a spájam s ním aj svoju budúcnosť. Povedie nás nový tréner, to sú vždy nové výzvy a nová motivácia i očakávania. Zatiaľ som sa s ním osobne nestretol, lebo keď jeho meno oznámili, už som v Taliansku nebol. Viem však, že bol úspešný aj s inými veľkými klubmi – s Chelsea i Juventusom, verím, že aj my s ním nejakú trofej vybojujeme,“ zareagoval Škriniar.

Po sezóne mal zatiaľ len pár dní voľna, pretože v Taliansku vyvrcholila súťaž pred týždňom. „Zatiaľ som nijakú, ani krátku dovolenku nestihol, iba svadbu bývalého žilinského spoluhráča Miša Škvarku,“ doplnil s úsmevom.

Stanislav Lobotka (vľavo) a Milan Škriniar na... Foto: TASR, Pavel Neubauer
lobotka škriniar Stanislav Lobotka (vľavo) a Milan Škriniar na nedeľňajšom zraze slovenskej futbalovej reprezentácie v Šamoríne.

Sledoval najmä Tottenham

Teraz sa už koncentruje na povinnosti v reprezentácii.

„Najbližšieho súpera Jordánsko príliš nepoznám, ale viem, že na majstrovstvách Ázie odohral niektoré dobré zápasy, tréneri nám ho v najbližších dňoch určite viac priblížia a dobre sa na neho pripravíme. Verím, že zápas s týmto súperom zvládneme. A to isté platí aj o Azerbajdžane, to bude veľmi náročný súper, ale máme na to kvalitu, aby sme to zvládli.“

V sobotu sledoval finále Ligy majstrov. Víťazstvo Liverpoolu ho neprekvapilo.

„Predpokladal som, že bude úspešnejší. Už vlani hral vo finále, vtedy ešte prehral, teraz si to vynahradil. Pozorne som však počas celej súťaže sledoval najmä Tottenham, pretože práve on na úkor nás postúpil, keď sme pokašľali posledný zápas v skupine. A potom to dotiahol až do finále, čo bolo super,“ uzavrel Škriniar.

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Škriniar #slovenskí futbalisti