Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci sa zišli nekompletní. Hamšík príde ako posledný

Slovenskí futbalisti začali prípravu na dva júnové zápasy. Už najbližší piatok sa premiérovo stretnú s Jordánskom v Trnave a o týždeň v utorok nastúpia v Baku s Azerbajdžanom v kvalifikácii ME 2020.

02.06.2019 17:54
FUTBAL: Tréning slovenskej reprezentácie Stoch Foto: ,
Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch (uprostred) počas tréningu v rámci zrazu pred zápasmi proti Jordánsku a Azerbajdžanu.
debata

Tréner Pavel Hapal povolal až 29-členný káder, v ktorom nechýbajú viacerí mladí hráči a ani nováčikovia.

„Zatiaľ mám k dispozícii 21 hráčov. Ostatní dorazia v nedeľu večer alebo v priebehu pondelka. Len Marek Hamšík, ktorý má dlhú cestu z Číny a dostal po príchode jeden deň voľna, sa k nám pripojí v stredu,“ informoval český tréner slovenského výberu v nedeľu popoludní krátko po tom, čo privítal svojich zverencov na zraze v Šamoríne.

Potešiteľnou informáciou bol pre neho zdravotný stav nominovaných hráčov. „Niektorí hlásili menšie problémy, ale nemalo by to byť nič závažné. Všetci by mali byť nachystaní na oba zápasy,“ doplnil Hapal.

Pavel Hapal počas tlačovej konferencie pred... Foto: TASR, Pavel Neubauer
SR Futbal ME kval. Azerbajdžan Jordánsko Hapal Pavel Hapal počas tlačovej konferencie pred priateľským stretnutím s Jordánskom (7. júna v Trnave).

Širší káder zvolil najmä preto, lebo v piatok v Trnave chce dať šancu aj futbalistom, ktorí nepatria do základnej zostavy, prípadne ešte v reprezentácii nenastúpili.

„Nomináciu sme rozšírili o šesť-sedem hráčov a chceme ich vidieť v akcii, to znamená, že dostanú šancu v prípravnom súboji. Som rád, že budeme vidieť ďalších adeptov na miesto v zostave. Zvyšok mužstva nebude mať voľno, bude sa chystať a koncentrovať na Azerbajdžan, čo je pre nás dôležitý zápas,“ vysvetlil tréner, ale zdôraznil, že v príprave sa objavia na ihrisku aj skúsenejší hráči.

Júnový termín nie je ideálny, pretože v Európe sa súťaže skončili a väčšina hráčov je v tomto čase na dovolenkách. Uvedomuje si to aj Hapal, ale nevidí v tom hlavný problém.

„Tento letný termín je trochu šibeničný. Hráči majú toho po dlhej sezóne už možno plné zuby, ale sú to profesionáli a musia sa s tým vyrovnať. Už po prvom stretnutí s nimi som mal dobrý pocit, budeme najbližších desať dní pracovať tak, aby boli dobre pripravení a odhodlaní. S niektorými hráčmi som hovoril už pred zrazom a ubezpečili ma, že urobia všetko, aby boli dobre pripravení na zápas v Azerbajdžane, že v ňom chcú hrať,“ vysvetlil Hapal.

Po prípravnom zápase s Jordánskom zúži nomináciu o šesť futbalistov, do Baku poletí 23-členná zostava.

„Až po zápase s Jordánskom sa podľa aktuálnej situácie rozhodnem, ktorých hráčov vyradím. Nejakú predstavu mám, ale keď nás niekto v piatok presvedčí, pocestuje aj do Baku. V Azerbajdžane očakávame náročné podmienky, veľké teplo a bude to komplikované aj na cestovanie, pretože po zápase s Jordánskom nezostane veľa času do nasledujúceho súboja.“

Nominácia na Jordánsko a Azerbajdžan

Brankári: Dúbravka (Newcastle), Kozáčik (Plzeň), Rodák (Rotherham United), Greif (Slovan Bratislava)

Obrancovia: Pekarík (Hertha Berlín), Štetina (Sparta Praha), Šatka (Dunajská Streda), Škriniar (Inter Miláno), Vavro (FC Kodaň), Hancko (Fiorentina), Niňaj (Fortuna Sittard), Mazáň (Benátky)

Stredopoliari: Hrošovský (Plzeň), Lobotka (Celta Vigo), Greguš (Minnesota), Kucka (Parma), Bero (Vitesse Arnhem), Hamšík (Ta-lien I-fang), Bénes (Holstein Kiel), Duda (Hertha Berlín), Chrien (Santa Clara), Rusnák (Salt Lake), Mak (Petrohrad), Mihalík (Žilina), Stoch (Slavia Praha), Haraslín (Gdansk)

Útočníci: Šafranko (Dundee United), Mráz (Crotone), Boženík (Žilina)

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenskí futbalisti