Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Premiérovo s Jordánskom. Slováci odohrajú prípravný zápas v Trnave

Slovenská futbalová reprezentácia odohrá 7. júna o 20.30 h prípravný duel proti Jordánsku na Štadióne Antona Malatinského v Trnave. V pondelok o tom informovala oficiálna stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

06.05.2019 18:36
FUTBAL: Slovensko - Maïarsko Slovensko futbal Foto: ,
Futbalisti Slovenska pred zápasom s Maďarskom.
debata

V júnovom asociačnom termíne čaká na zverencov trénera Pavla Hapala iba kvalifikačný duel v Azerbajdžane (11. júna). Voľné okno pred týmto stretnutím vyplní domáci zápas so súperom z Blízkeho východu. Pre Slovákov to bude premiérový súboj s touto krajinou.

Jordánsko je štvornásobný účastníkom Ázijského pohára. Premiérovo sa na kontinentálnom šampionáte predstavilo v roku 2004, ďalšie tri účasti pridalo na uplynulých finálových turnajoch v rokoch 2011, 2015 a 2019. Na tohtoročnom v Spojených arabských emirátoch dosiahlo na osemfinále.

Do nadstavbovej časti postúpili zverenci belgického trénera Vitala Borkelmansa z 1. miesta po výhrach nad Austráliou (1:0), Sýriou (2:0) a bezgólovej remíze s Palestínou. Stopku vystavil Jordánsku tím Vietnamu, ktorý ho zdolal v osemfinále po penaltovom rozstrele (1:1, 4:2 p.k.).

Reprezentačný výber Jordánska je zložený takmer výlučne z hráčov domácej ligy, výnimkou sú brankár a kapitán tímu Amer Shafi, ktorý pôsobí v saudskoarabskej súťaži v klube FC Al-Fayha, a stredopoliar Musa Al-Taamari z cyperského APOEL-u.

Jordánsko bude pre slovenskú futbalovú reprezentáciu v poradí 75. súper v novodobej histórii od roku 1994 a po Austrálii, Iráne, Japonsku, Kórejskej republike, Saudskej Arábii, Thajsku, Uzbekistane a Spojených arabských emirátoch, v poradí deviatou krajinou z ázijskej futbalovej konfederácie (AFC).

TV Pravda: Bývalí futbaloví reprezentanti Ján Pivarník a Dušan Tittel v relácii Týždeň v športe hodnotili štart Slovákov do kvalifikácie ME 2020 a hovorili aj o ich postupových šanciach:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #jordánski futbalisti