Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chlapské gesto. Prehru beriem na seba, kajal sa Pekarík

Slovenskí futbalisti sa po nedeľnej kvalifikačnej prehre 0:1 vo Walese zhodli, že za prehajdákaný prvý polčas v Cardiffe mohol rýchly inkasovaný gól.

25.03.2019 08:56
SOCCER-EURO-WAL-SVK/ bale pekarík Foto: ,
Peter Pekarík a Gareth Bale počas zápasu v Cardiffe.
debata (3)

Ten dodal Walesanom krídla a tím okolo kapitána Mareka Hamšíka veľmi trpel. Druhý polčas bol už úplne iná pesnička, Slováci súpera dokázali vykombinovať, ale nepremenili zo dve tri dobré šance na vyrovnanie.

V piatej minúte otvoril skóre po chybe Petra Pekaríka Daniel James a bol to napokon jediný presný zásah zápasu.

„Dostať gól hneď na začiatku, a navyše taký darovaný, nie je dobré. Celkovo náš prvý polčas nebol dobrý, bolo tam strašne veľa strát a nedokázali sme si vytvoriť ani šance, trpeli sme. Prvý polčas bol zlý, druhý to už vyzeralo úplne inak,“ vravel v mixzóne kapitán Hamšík a dodal:

„Po zmene strán sa to zmenilo, my sme si povedali, že sa to musí zmeniť, žiaľ nevyrovnali sme. Vytvorili sme si šance, Mišova Ďurišova hlavička, Rusnákova šanca, dorážka Hancka, ktorý netrafil, to bol tiež smolný moment. Boli sme nebezpečnejší. Chceli sme tu niečo získať, ale ešte máme s nimi odvetu doma, takže všetko je otvorené. Ďalší zápas v Azerbajdžane bude veľmi dôležitý, musíme určite vyhrať. Našich fanúšikov bolo v Cardiffe veľmi veľa, až som bol prekvapený, ďakujeme im za podporu.“

Slováci bojovali v Cardiffe Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Peter Pekarík a Gareth Bale počas zápasu v...

Obranca Herthy Berlín Pekarík vzal chlapsky rozhodujúci gólový moment na seba.

„Absolútne otvorene poviem, že to bola moja chyba. Som dosť skúsený na to, aby som sa takejto chyby vyvaroval. Chyba ovplyvnila celý zápas a chalanom som sa už cez polčas v šatni ospravedlnil, a aj po zápase. Ospravedlnenie určite patrí aj fanúšikom, mnohí sem merali cestu a boli fantastickí. Už sme s tým potom nič nedokázali urobiť. Toho hráča som vôbec nevidel, chcel som to rozohrať a prihrať. Ale takúto situáciu musím uhrať a beriem to na svoje plecia,“ úprimne sa vyznal klubový spoluhráč reprezentačného kolegu Ondreja Dudu a doplnil:

„Potom to zavreli, hrali na kontry, mali veľmi rýchlych krídelníkov, to im hralo do kariet. Druhý polčas sme dobre kombinovali, mali šance, škoda, že sme nezískali aspoň bod. Kvalifikácia sa len začína, verím, že body už budeme iba zbierať. Atmosféra tu bola famózna, k čomu prispeli aj naši fanúšikovia. Len Škoda toho výsledku.“

VIDEO: Tréner SR Pavel Hapal po zápase vo Walese

Slováci sa v druhej 45-minútovke výrazne zlepšili, mali šance na vyrovnanie, ale neboli efektívni. Bod mal na hlave útočník Michal Ďuriš z Anorthosisu Famagusta:

„Čo k tomu povedať? Bol to center na prvú tyč, išiel som tam a snažil sa trafiť bránu. Škoda, že som to trafil do stredu. Ako hovorím, ak by to išlo možno meter vedľa, tak je to gól. Vedeli sme, čo nás tu čaká, že odpočinutý Wales bude agresívny. Aj sme sa na to pripravovali, ale bohužiaľ. Myslím si, že sme začali dobre, ale po chybe sme inkasovali gól. To bolo nešťastné a potom sme sa do toho v prvom polčase dostávali ťažko. Prehra je smolná.“

Slováci majú po dvoch zápasoch na konte až 11 žltých kariet. Obranca Interu Miláno Milan Škriniar nesúhlasil s niektorými verdiktmi nemeckého rozhodcu Felixa Zwayera:

„Dnes, už keď sa urobí aj taktický faul, tak sa to všetko kartuje. Ak by sme strelili gól, tie karty by nás možno až tak nemrzeli. Mohli sme uhrať lepší výsledok a mohli sme mať viac bodov v tabuľke. Musíme dať hlavy hore a v ďalšej fáze bojovať o postup.“

TV Pravda: Bývalí futbaloví reprezentanti Ján Pivarník a Dušan Tittel v ďalšej časti relácie Týždeň v športe hodnotia štart Slovákov do kvalifikácie ME 2020 a hovoria aj o ich postupových šanciach:

Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020