Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vavro verí, že trojke hanbu nespraví. Rusnák cíti po výhre pohodu

Dvaja futbalisti si v zápase s Maďarskom odkrútili reprezentačnú premiéru. Denis Vavro síce na sebe už reprezentačný dres mal, ale bolo to v neoficiálnych zápasoch.

22.03.2019 15:46
Albert Rusnák Foto: ,
Albert Rusnák (vpravo) prijíma gratulácie od spoluhráčov po góle do siete Maďarska, ktorým upravil na 2:0.
debata

„Užil som si to, sú to neopísateľné momenty. Môj prvý zápas, hneď kvalifikačný a aj víťazný. Verím, že to v nedeľu zopakujeme,“ žiaril spokojnosťou.

Nastúpil s číslom 3, ktoré nosil Martin Škrtel. Verí, že nadviaže na tradíciu a nebude robiť trojke hanbu. „Pred zápasom som sa dozvedel, že budem mať tento dres. Ťažko sa hrá s týmto číslom, ktoré vlastnil dlhé roky taký hráč ako Martin. Ale budem sa usilovať napodobniť jeho hru,“ vravel 22-ročný rodák z Partizánskeho.

Priznal, že začiatok zápasu nebol pre neho jednoduchý. „Prvých desať minút som bol v strese. Až po chvíli som sa upokojil, pomohli mi aj chalani. Ale aj diváci svojimi reakciami, keď mi niečo vyšlo. Bol to náročný zápas, súper mal na ihrisku zdatných chlapov, najmä útočníka. Sme radi, že sme udržali v obrane nulu. Bola to žilinská obrana, všetci z nej hrali v žilinskom tíme. Páčilo sa mi to a fungovalo to.“

Vavro si neustále hovoril, že vstup do kvalifikácie musí mužstvo zvládnuť. „Bavili sme sa o tom so Škrinkom, lebo keď sme hrali prvý raz spolu v dvadsaťjednotke, tak to nevyšlo. Aj tréner nám veľakrát opakoval, že štart v kvalifikácii je veľmi dôležitý,“ doplnil Vavro.

Útočník Pavol Šafranko zažil premiéru v áčku. Trvala len päť minút, ale bol spokojný. „Pred zápasom som nemal nijaké očakávania. Bolo to na trénerovi a jeho rozhodnutí. Bol som pripravený na všetko. Aj keď moja premiéra trvala len krátko, pre mňa to bola veľká česť obliecť si dres so štátnym znakom. Každý po tom túži a mne sa to splnilo,“ zdôraznil.

Rodák zo Stropkova pôsobí v druholigovom škótskom tíme Dundee United a patrí do skupiny hráčov, ktorí majú skúsenosti s ostrovným futbalom.

„Walesania hrajú v anglických súťažiach, ktoré majú vysokú úroveň. Bude fyzicky náročné držať s nimi krok. Očakávam iný zápas ako s Maďarmi. Predovšekým v tom, že Walesania majú vyššiu futbalovú kvalitu ako Maďari. Ich tím nie je len o Baleovi. Ale máme kvalitu na to, aby sme aj tento zápas zvládli,“ domnieva sa 24-ročný zakončovateľ.

Denis Vavro v súboji s maďarským kapitánom... Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Denis Vavro, Ádám Szalai Denis Vavro v súboji s maďarským kapitánom Ádámom Szalaiom.

Rusnák: Dostali sme sa do pohody

Na prvý gól prihral, druhý strelil. Albert Rusnák, hráč Realu Salt Lake City, sa tešil zo svojho prvého kvalifikačného gó­lu.

Ako hodnotíte vstup do kvalifikácie?

Vyhrali sme, čo je teraz najdôležitejšie. Pred nedeľňajším zápasom sme sa potrebovali dostať do pohody a to sa stalo.

Čo rozhodlo?

Dobre sme kombinovali, najmä v druhom polčase. Keď sme viedli 1:0, Maďari museli otvoriť hru a dostávali sme sa častejšie pred ich bránku. Ukázali sme tímovú silu. Dôležité bolo, že sme sa vyrovnali súperovi v jeho fyzickej hre, lebo to je jeho prednosť.

Mali ste prsty v oboch góloch…

Pred prvým som dával prudkú prihrávku pred bránku, bolo tam veľa hráčov, dúfal som, že sa od niekoho môže lopta odraziť do siete. Pred druhým som sa dostal do zlého uhla, nemohol som strielať pravou nohou, hodil som si loptu na ľavú a mieril medzi nohy obrancu.

Sledovali ste aj atmosféru na tribúnach?

Ani nie, akurát ma obliali pivom po prvom góle.

V zápase nastúpilo viacero mladých hráčov. Ako vnímate tento vývoj?

Každý raz skončí kariéru. Pre mladších hráčov je to signál, že musia prebrať zodpovednosť a ukázať kvalitu.

Výhra je dobrým signálom pred súbojom v Cardiffe…

Myslím si, že Wales sledoval náš zápas. Vie, ako sme dali góly a čo sú naše silné stránky. Odteraz sa aj my už budeme koncentrovať na nich a zisťovať, kde majú slabiny.

Futbalovo ste vyrastali na ostrovoch – v Anglicku. Aký zápas očakávate?

Bude to takisto náročný fyzický zápas. Od Walesu môžeme čakať typický ostrovný futbal, tvrdý a rýchly, všetci hráči pôsobia v Premier League. Majú Balea a Ramseyho, ale čoraz viac sa presadzujú aj mladší hráči. Na štadióne bude výborná atmosféra, teším sa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Albert Rusnák #denis vavro #slovenskí futbalisti