Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dúbravka v novej situácii: Pred ním už nebude Škrtel

Martin Dúbravka považuje štart v kvalifikácii za veľmi dôležitý. Vo štvrtok nastúpia slovenskí futbaloví reprezentanti na zápas s Maďarskom v Trnave a slovenský brankár verí, že mužstvo úvodné stretnutie o účasť na ME 2020 zvládne.

20.03.2019 11:19
Martin Dúbravka, John Guidetti Foto: ,
Martin Dúbravka a Martin Škrtel sa snažia zmariť šancu Švédovi Johnovi Guidettimu v minuloročnom prípravnom zápase v Štokholme. „S Maťom som bol v národnom tíme veľmi dlho. Dal mu veľmi veľa,“ povedal brankár.
debata

"Najdôležitejšie bude podľa mňa presadiť sa naším štýlom hry, vnútiť ho súperovi. Musíme ukázať spoľahlivú defenzívu, ale samozrejme byť aj nebezpeční pred súperovou bránkou.

Favoritmi skupiny sú Chorváti, nás teraz čaká Maďarsko a Wales, a to sú pre nás najbezprostrednejší súperi o postupové miesto na šampionát. Aj preto je veľmi dôležité, aby sme boli v týchto zápasoch úspešní," zdôraznil Dúbravka.

Po dlhom čase nebude pred ním v strede obrany hrať doterajší kapitán Martin Škrtel. „Bude to pre nás nová situácia. Odchádza pilier obrany. S Maťom som bol v národnom tíme veľmi dlho. Dal mu veľmi veľa. Prichádzajú však noví chalani a tí majú takisto svoju kvalitu, my starší hráči im pomôžeme, aby ich adaptácia bola čo najrýchlejšia. Budú mať priestor sa ukázať,“ vyjadrila sa tridsaťročná momentálna jednotka medzi žrďami.

Dúbravka pôsobí druhú sezónu v Newcastli United. V nedeľu pokračuje kvalifikácia zápasom vo Walese a hra ostrovného súpera by mu mohla sedieť. V nominácii na zápas so Slovenskom je aj obranca Paul Dummett, ktorý je Dúbravkov spoluhráč v Newcastli.

„O zápase sme sa zhovárali a veľmi sa naň teším. Na Britských ostrovoch majú reprezentačné súboje špecifickú príchuť a prinášajú peknú atmosféru,“ doplnil Dúbravka.

V Premier League si v tomto ročníku udržal deväťkrát čisté konto, ale mužstvo zatiaľ vybojovalo len deväť víťazstiev a stále sa pohybuje blízko pásma zostupu. Sedem kôl pred koncom mu patrí 13. priečka.

Martin Dúbravka usmerňuje spoluhráčov z Newcastlu. Foto: Reuters, PAUL CHILDS
Martin Dúbravka Martin Dúbravka usmerňuje spoluhráčov z Newcastlu.

„Ťaháme na domácom ihrisku úspešnú šnúru, vyhrali sme päť zápasov po sebe a naposledy s Bournemouthom sme na jeho ihrisku vybojovali remízu. Bol to veľmi náročný zápas. Dôležité je, že noví hráči, ktorí prišli, priniesli nový impulz a kvalitu. Obraz hry sa trochu zmenil,“ približoval situáciu slovenský reprezentant.

Pripomenul, že po reprezentačnej prestávke narazia na súperov, ktorí sú v podobnej pozícii, zväčša im patrí miesto v tabuľke hneď pod Newcastlom.

„Súperia s nami o záchranu a bude dôležité, aby sme tieto zápasy zvládli. Potrebujeme ešte zopár bodov, aby sme si mohli povedať, že sa už zachránime. Čakajú nás totiž ešte aj dve stretnutia s tímami z top šestky. Na Premier League je však príťažlivé, že každé mužstvo môže vyhrať aj s favoritom,“ uzavrel Dúbravka.

TV Pravda: Ako by v ankete Futbalista roka hlasovali bývalí reprezentanti Vladimír Kinder a Szilárd Németh?

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Dúbravka #slovenskí futbalisti #maďarskí futbalisti