Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lobotka: Iný víťaz? Marek musí skončiť s futbalom

1. Hamšík, 2. Škriniar, 3. Lobotka. Také poradie bolo v ankete Pravdy a Slovenského futbalového zväzu nielen v tomto ročníku, ale aj v predchádzajúcom. Hamšík vyhral s pohodlným náskokom, jeho prevaha je výrazná.

19.03.2019 16:08
Marek Hamšík, Dávid Hancko, Milan Škriniar,... Foto:
Zľava Marek Hamšík, Dávid Hancko, Milan Škriniar a Stanislav Lobotka na vyhlásení výsledkov ankety o najlepšieho futbalistu roka.
debata

„Aby niekto iný vyhral anketu, Marek musí skončiť s futbalom,“ tvrdí s úsmevom 24-ročný Stanislav Lobotka.

Hamšík opustil európsku scénu a presídlil sa na tri roky do Číny. Viacerí pripomínajú, že nebude na očiach. Môžu priniesť obrat už najbližšie ročníky?

„Motivácia nikomu nechýba,“ tvrdí Milan Škriniar. „Myslím si, že dobrý rok mávajú vždy viacerí hráči. Niekto je úspešnejší, iní možno menej. Uvidíme. Ja na sebe stále pracujem a usilujem sa podávať dobré výkony. Nie vždy to vyjde, ale práca na sto percent sa napokon vždy prejaví a oplatí.“

Hamšík tvrdí, že Škriniar má potenciál byť prvý v ankete. Jednu už vyhral. V internetovom hlasovaní získal Cenu fanúšikov. „To je pre mňa veľká pocta, veľmi si ju vážim. Pre fanúšikov hráme futbal. A vždy je príjemné, keď ocenia moje výkony.“

Škriniar už pred vyhlasovaním predpovedal Hamšíkov triumf. Keď sa však na slávnostnom vyhlásení výsledkov ankety objavila v rukách šéfredaktorky Pravdy Nory Sliškovej obálka s jeho menom a potom na pódiu stál vedľa futbalového rekordéra a čakali na konečný verdikt, pocítil trochu napätia.

„Vždy by si mal človek veriť. Ale favorizoval som Mareka a v tomto prípade nebolo ťažké tipovať jeho meno. Prajem mu to. Ja sa teším z druhého miesta. Keď niekto skončí v takejto ankete druhý, neznamená to, že prehral.“

Pilier obrany milánskeho Interu považuje osemnásobné víťazstvo v ankete za výnimočný úspech. Môže niekto tento rekord v budúcnosti ešte prekonať alebo aspoň zopakovať?

„Ja som obranca a osemkrát vyhrať takúto anketu by bolo naozaj niečo mimoriadne. Martin Škrtel ju vyhral štyri razy. Človek však nikdy nevie, môže sa stať všeličo. Budem veľmi rád, keď ju vyhrám aspoň raz. A ak nie, svet sa nezrúti,“ smial sa Škriniar.

Futbalista roka 2018 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Marek Hamšík si preberá cenu Futbalista roka...

Nedomnieva sa, že Hamšík po odchode do Číny už nemôže v nej byť na čele. „Nie je problém, že odišiel do Číny. Ak bude hrávať v reprezentácii a podávať dobré výkony, ako ich podával vždy, môže cenu získať opäť. Samozrejme, rovnakú ambíciu mám aj ja, aj Stano, aj iní futbalisti. Ak ho nezdoláme, život pôjde ďalej,“ pripomína 24-ročný Škriniar.

Lobotka pripomenul, že kvôli zraneniu mal herný výpadok a nečakal, že obháji tretie miesto. „Je to krásne, hoci pre mňa majú väčší význam tímové úspechy. Makal som aj vtedy, keď som nemohol hrať. Toto je odmena. Ale aj iní chalani mali tiež výbornú sezónu, napríklad Martin Dúbravka alebo Ondrej Duda.“

Podľa neho je veľmi ťažké v súčasnosti Hamšíka preskočiť. „Najmä pokiaľ hrá tak ako teraz. Asi musíme makať viac ako doteraz. Ale máme dosť kvalitných mladých hráčov, budú sa zlepšovať a každý rok bude aj anketa stále zaujímavejšia. Najbližšiu šancu má Milan Škriniar,“ pokračoval Lobotka.

Stredopoliar Celty Vigo neprežíva práve najlepšie obdobie, pretože jeho tímu sa momentálne príliš nedarí a v španielskej lige sa pohybuje v pásme zostupu. „Taká situácia je vždy zložitejšia aj pre každého hráča. Tlak je v každom zápase veľký. Mužstvo hralo pred dvoma rokmi v semifinále Európskej ligy, ťažko sa vyrovnáva s novou situáciou. Vo futbale sa nesplní vždy všetko, čo človek chce.“

TV Pravda: Ako by v ankete hlasovali bývalí reprezentanti Vladimír Kinder a Szilárd Németh?

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Stanislav Lobotka #Futbalista roka 2018