Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hapal oznámil nomináciu. Škrtel neskončil kvôli mne, tvrdí

V nominácii trénera slovenských futbalových reprezentantov Pavla Hapala na prvé dva zápasy v novej kvalifikácii ME 2020 už nefigurujú niekdajšie opory mužstva Martin Škrtel, Tomáš Hubočan a Adam Nemec, ktoré oznámili koniec reprezentačnej kariéry minulý mesiac.

12.03.2019 11:05 , aktualizované: 12:30
Pavel Hapal Foto: ,
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal.
debata (3)

„Mnohí špekulujú o tom, že títo hráči odišli z reprezentácie kvôli mne, kvôli mojej osobe. Verte, že to nie je tak. Všetci mi svoj odchod vysvetlili, mali pádne dôvody na tento krok. Rešpektujem to a prajem im v ďalšej kariére veľa šťastia,“ reagoval Hapal.

Pripomenul, že najmä rozhodnutie kapitána tímu Škrtela ho trochu prekvapilo. „Nemec odchod avizoval, aj preto sme sa za ním vybrali, aby sme ho presvedčili, ale bolo cítiť, že je pevne rozhodnutý. Hubočan dlhšie v klube nehral. U Škrtela sme to nečakali, musíme sa novej situácii prispôsobiť. Vybrali sme iných hráčov a verím, že podajú také výkony, s ktorými budeme spokojní.“

Hapal: V zápase s Maďarskom nás tlačia do role favorita

Už v závere minulého roka oznámil Weiss, že pod Hapalovým vedením nechce hrať a takisto sa v nominácii neobjavil. „K Weissovmu odchodu sa nechcem príliš vyjadrovať. Bolo to jeho rozhodnutie, dodnes sme o tom spolu nekomunikovali, považujem to za uzavretú vec,“ zdôraznil Hapal.

Oznámil menoslov 24 hráčov, s ktorými ráta na zápasy s Maďarskom (21. marca v Trnave) a s Walesom (24. marca v Cardiffe). Je v ňom iba dvojica zo slovenskej ligy (Šatka, Mihalík), pribudli mladí futbalisti najmä z niekdajšej dvadsaťjednotky, dvaja z nich sú úplní nováčikovia – obranca Michal Sipľak a stredopoliar Martin Chrien. Podľa Hapala nebolo ťažké poskladať nový výber.

„Sú v ňom overení hráči, aj mladší z tímu do 21 rokov majú odohraných dosť medzinárodných stretnutí. Napríklad Denis Vavro už v nominácii bol a pravidelne hráva v Kodani. Zastúpenie za Škrtela teda máme, hoci uvažujeme aj o ďalších alternatívach, myslím si, že budeme na to pripravení,“ vysvetlil český tréner.

Marek Hamšík prevezme kapitánsku pásku po... Foto: SITA/AP, Efrem Lukatsky
hamšík Marek Hamšík prevezme kapitánsku pásku po Martinovi Škrtelovi.

Hapal nemôže rátať ani so zraneným ofenzívnym Zreľákom. Nemcovo miesto by v tejto situácii mohol zaujať bývalý útočník tímu dvadsaťjedenročných Pavol Šafranko.

„Hrá druhú škótsku ligu, nastupuje pravidelne, strelil v sezóne už jedenásť gólov. Je to súbojový hráč, ale netvrdím, že on v zápasoch dostane šancu, ale môže nastať situácia, že ho využijeme. Máme aj iné varianty, o ktorých sme dlhšie uvažovali. Na hrote môže hrať aj Robo Mak, hoci je to futbalista na trochu iný štýl hry.“

Nominácia SR

Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United/Angl.), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Marek Rodák (Rotherham United/Angl.)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Lukáš Štetina (AC Sparta Praha/ČR), Ľubomír Šatka (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Milan Škriniar (Inter Miláno/Tal.), Denis Vavro (FC Kodaň/Dán.), Michal Sipľak (Cracovia Krakov/Poľ.), Dávid Hancko (AC Fiorentina/Tal.)

Stredopoliari: Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Stanislav Lobotka (Celta Vigo/Šp.), Ján Greguš (Minnesota United/MLS), Juraj Kucka (Parma Calcio 1913/Tal.), Matúš Bero (Vitesse Arnhem/Hol.), Marek Hamšík (Ta-lien I-fang/Čína), Ondrej Duda (Hertha Berlín/Nem.), Martin Chrien (CD Santa Clara/Portug.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Róbert Mak (Zenit Petrohrad/Rus.), Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina), Miroslav Stoch (SK Slavia Praha/ČR)

Útočníci: Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta/Cyp.), Pavol Šafranko (Dundee United/Škót.)

TV Pravda: Pozrite si videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa:

Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #ME 2020 #slovenskí futbalisti