Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za Škrtela nemáme náhradu, myslí si jeho dlhoročný parťák

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Ján Ďurica priznal, že bol zaskočený z informácie o ukončení kariéry v národnom mužstve v podaní trojice Martin Škrtel, Tomáš Hubočan a Adam Nemec.

26.02.2019 13:26
Futbalisti, Slovensko Foto: ,
Slovenskí reprezentanti, zľava Adam Nemec, Ján Greguš, Martin Škrtel, Milan Škriniar a Róbert Mak.
debata

Tí sa tak definitívne rozhodli minulý piatok, čo prezentovali prostredníctvom oficiálneho webu Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

„Keď som bol ešte v reprezentácii, robili si zo mňa srandu, že skončia skôr a že ja to potiahnem do štyridsiatky. Ale dýchal mi na chrbát Milan Škrinar a videl som, že za mňa bola náhrada. To zavážilo pri mojom rozhodnutí. Teraz nastal problém. Nájdeme vôbec za Martina Škrtela hotového a mladého hráča? Nemáme stopéra, čo by ho porovnateľnou kvalitou nahradil. Je to škoda. Tomáš Hubočan má asi dnes problémy v klube, lebo nehráva, a tak možno nevie, ako ďalej. Hovoril som mu, že všetko sa ešte môže utriasť. Môže prísť šanca zmeniť klub a všetko sa môže otočiť v v jeho prospech,“ povedal 37-ročný Ďurica v rozhovore pre web šport.sk.

Momentálne stopér českej Dukly Praha je s niekdajšími spoluhráčmi z reprezentácie v kontakte, o ich rozhodnutí však netušil.

Prezident SFZ Ján Kováčik ďakuje Jánovi... Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Ján Ďurica Prezident SFZ Ján Kováčik ďakuje Jánovi Ďuricovi za dlhoročnú repreentáciu Slovenska.

„Nevedel som to, ani som to nečakal, preto som sa im ešte zvedavý ozval. Je to však ich rozhodnutie a treba to rešpektovať. Všetci dali reprezentácii veľa rokov a síl. Príde mi to až ťažko uveriteľné, že končia práve oni. Reprezentácia bez nich? Nebude to ono. Na druhej strane to treba pochopiť a poďakovať za to, čo v nej odviedli,“ dodal rodák z Dunajskej Stredy.

Ďurica sa s najcennejším dresom rozlúčil na konci kvalifikácie o postup na MS 2018 v Rusku. Z ďalších dlhoročných ťahúňov sa reprezentácie pod vedením trénera Pavla Hapala pred niekoľkými mesiacmi zriekol krídelník Vladimír Weiss a najnovšie sa s mužstvom rozlúčili aj spomenutí Škrtel, Hubočan a Nemec.

Pavel Hapal. Foto: TASR, Martin Baumann
Pavel Hapal Pavel Hapal.

„Doterajšia os reprezentácie sa rozbila a zo skúsenejších tam zostali len Marek Hamšík s Jurajom Kuckom. Uvidíme, ako si s takou absenciou poradí tréner Hapal. Reprezentácia je tiež o vzťahoch mimo ihriska. Za našich čias sa v nej vytvorila jedna veľká rodina. Porušilo sa to, keď prišiel nový kouč a už to nemuselo byť ono, ale tak to už býva,“ myslí si Ďurica.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel