Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Jordánsku preveria Slovákov Suárez, Cavani a spol.

Slovenská futbalová reprezentácia by sa na novom Národnom štadióne (NFŠ) na Tehelnom poli v Bratislave mala predstaviť po prvý raz 7. júna.

19.02.2019 11:58 , aktualizované: 20.02.2019 09:42
Tehelné pole, premiéra Foto: ,
Nový futbalový štadión na Tehelnom poli.
debata

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik už na utorňajšej tlačovej konferencii avizoval, že národné mužstvo SR v októbri nastúpi v medzištátnom prípravnom zápase proti jednému z najlepších mužstiev sveta. Nekonkretizoval meno súpera, avšak ako uvádza stredajšie vydanie denníka Šport, tím trénera Pavla Hapala sa stretne s reprezentáciou Uruguaja.

Štvrťfinalista vlaňajších MS v Rusku disponuje hráčmi ako Edinson Cavani, Diego Godín, José María Giménez či Luis Suárez. Ohľadne tohto stretnutia ešte nepadla oficiálna dohoda, hrať sa však bude na Národnom futbalovom štadióne (NFŠ) v Bratislave, podľa uvedeného zdroja by to malo byť 13. októbra. Slováci v tomto kalendárnom roku nastúpia ešte v jednom prípravnom stretnutí – 7. júna sa stretnú doma s hráčmi Jordánska, podľa slov Jána Kováčika pravdepodobne taktiež v Bratislave.

Národný futbalový štadión počas kontrolného dňa... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Národný futbalový štadión, Tehelné pole Národný futbalový štadión počas kontrolného dňa 12. decembra 2018.

V súčasnosti sa však Slovenský futbalový zväz (SFZ) pripravuje na štart kvalifikácie. V Trnave sa 21. marca stretne Slovensko s Maďarskom.

„Tento zápas je označený ako rizikový. Už niekoľko týždňov pracujeme na zabezpečení, aby zápas prebehol v poriadku. Som presvedčený, že to zvládneme. Tento týždeň sa začal predaj vstupeniek, ktoré sú na meno. Je to štandard pri rizikových zápasoch. Verím, že všetko dobre dopadne,“ povedal v utorok v Bratislave prezident SFZ Ján Kováčik.

Video

Prvýkrát prebehne skupinová fáza kvalifikácie počas jedného roka. Hrať sa bude od marca do novembra 2019.

debata chyba
Viac na túto tému: #Národný futbalový štadión #slovenskí futbalisti