Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Na ťahu je tím

Slovákov čaká trinásta kvalifikácia v ére samostatnosti. Nezačína sa nešťastne. Žreb nesklamal, prihral im súperov, ktorí sú atraktívni a zároveň prijateľní.

03.12.2018 19:45
Česko Praha šport futbal Slovensko LN tréning Foto: ,
Na snímke slovenskí futbaloví reprezentanti.
debata

Z dvanástich doterajších pokusov vyhrali futbalisti len jedinú kvalifikačnú skupinu. Keď bojovali o účasť na šampionáte v Afrike, stáli pri nich všetci svätí. Akoby videli, že v tomto tíme sa niečo skrýva a konečne si zaslúži, aby to prvý raz ukázal aj na najvýznamnejšom fóre. Mimochodom, neopustili ich ani v ďalších rokoch, keď im ťahali súperov. Na žreb sa Slováci nemohli nikdy sťažovať. Ale z postupu sa netešili.

Na ME 2012 neprešli cez Rusko a Írsko. Na MS 2014 cez Bosnu a Hercegovinu a Grécko. Ani jeden z ich premožiteľov neurobil na šampionáte dieru do sveta. Traja skončili v skupine a Gréci v prvom vyraďovacom kole.

V boji o Francúzsko im skrížila cestu veľmoc. Španieli, aktuálni európski šampióni. Z tejto skupiny Slováci postúpili a dokázali zdolať aj najväčšieho favorita, hoci len v jednom zápase. O všetkom rozhodol už skvelý štart. Mužstvo bolo stopercentne pripravené a vyhralo prvých šesť stretnutí.

Kvalifikáciu do Ruska začalo dvoma prehrami. Zbabralo ju už v úvode a v ďalšom priebehu ju nezachránilo. So štyrmi prehrami, ktoré malo na konte na konci, nepostúpil na významný turnaj ešte žiaden tím.

Slovenská skúsenosť potvrdzuje, že nie je podstatné, koho mužstvu prisúdi žreb, ale to, čo ukáže na ihrisku. Dobrý je vždy ten súper, ktorého zdolá. Na ťahu je Hapalov tím.

V marci ho čakajú stretnutia s Maďarskom a Walesom, s priamymi súpermi v boji o postup. Možno kľúčové zápasy. Ak ich zvládne, urobí významný krok, aby trinásta kvalifikácia bola šťastná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti