Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Končím, utrúsil Weiss. Bude ho Hapal prehovárať?

Jeho spoluhráči z tímu ešte sedeli v šatni. Unavení, spotení a sklamaní z prehry v postfederálnom derby. Vladimír Weiss v tom momente už opúšťal garáž štadióna v pražskom Edene.

20.11.2018 21:26
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss v slovenskom drese. Oblečie si ho ešte niekedy?
debata (25)

„Skončil som,“ povedal podľa profutbal.sk 28-ročný krídelník. Podľa rovnakého zdroja opustil štadión inou cestou, ako bol pristavený autobus národného tímu.

Celej situácii predchádzal jeho odchod z lavičky počas zápasu v Prahe. Udialo sa tak po tom, ako tréner SR Pavel Hapal v 79. minúte poslal na ihrisko Adama Nemca. Ako tretieho a posledného striedajúceho hrá­ča.

Weiss sa v tom momente zdvihol z lavičky a zamieril do šatní. Hapal po zápase tvrdil, že si jeho odchod nevšimol. „Rozdával som pokyny po striedaní. Budem sa s ním o tom rozprávať,“ vravel kouč SR.

Ján Greguš, Marek Hamšík, Albert Rusnák,... Foto: TASR, Martin Baumann
Česko Praha šport futbal Slovensko LN tréning Ján Greguš, Marek Hamšík, Albert Rusnák, Miroslav Stoch, Vladimír Weiss a Róbert Mak počas nedeľňajšieho tréningu v Prahe.

Predchádzajúci reprezentačný kormidelník Ján Kozák nasadzoval Weissa v zápasoch takmer pravidelne. Ak nenastúpil v základnej zostave, tak naskočil do zápasu aspoň ako náhradník.

Do svojej prvej nominácie si ho vybral aj Hapal. V Trnave proti Ukrajine a ani v pondelok proti Česku však Weissa nepoužil vôbec. Na jeho poste preferoval Alberta Rusnáka, Róberta Maka či navrátilca Miroslava Stocha.

Weiss je už takmer päť rokov mimo špičkového európskeho futbalu. V januári 2014 sa upísal tímu Lekhwiya SC, ktorý sídli v hlavnom meste Kataru Dauhe. „Očakávam ďalšie futbalové dobrodružstvo. Verím, že sa budem aj v novom tíme naďalej zlepšovať,“ povedal po príchode do Kataru.

O dva roky neskôr prestúpil ku konkurencii a stal sa posilou tímu Al Gharafa. Tam pôsobí tretiu sezónu. V reprezentácii SR debutoval vo veku 19 rokov, vtedy viedol tím jeho otec Vladimír. V 65 medzištátnych stretnutiach strelil sedem gólov.

Kontroverzný futbalista je magnetom na problémy. Pred pár rokmi mal dokonca opletačky aj s políciou, keď v Bratislave odmietol vykonať dychovú skúšku.

Naposledy bol zasa súčasťou partie, ktorá si počas reprezentačného zrazu krátila čas v jednom zo seneckých hotelov. Po tomto incidente odstúpil tréner Ján Kozák.

Je možné, že jeho slová o konci v národnom tíme boli vyslovené pod vplyvom emócií a že svoje rozhodnutie zmení. Bude ho však Hapal prehovárať? Ukáže blízka budúcnosť.

Video
25 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss ml. #Pavel Hapal #slovenskí futbalisti