Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stoch: Je to zvláštne. Budem doma hosťom

Takmer tretina hráčov aktuálneho kádra slovenskej reprezentácie má bezprostredné skúsenosti s českým futbalom, ale len traja pôsobia aj v aktuálnej sezóne v kluboch českej ligy.

19.11.2018 10:30
Stoch Foto: ,
Miroslav Stoch počas tréningu pred zápasom 6. kola Ligy národov Česko - Slovensko v Prahe.
debata

Okrem Plzenčanov, brankára Matúša Kozáčika a stredopoliara Patrika Hrošovského, aj slavista Miroslav Stoch. Ten sa po takmer dva a pol roku zaradil do kádra národného tímu.

A dnešný zápas má pre neho mimoriadny náboj, pretože Slováci sa predstavia na štadióne v Edene, kde pôsobí pražská Slavia. Stoch patrí medzi miláčikov domácich fanúšikov a s deviatimi gólmi je momentálne najlepším strelcom tímu a druhým najlepším v celej súťaži.

Slováci trénovali v Prahe Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Stanislav Lobotka počas tréningu pred zápasom...

„Pre mňa to bude špeciálny zápas. Ak mi dá tréner dôveru, budem hrať doma, ale budem tam hosťom. Niečo také som v kariére nikdy nezažil. Sám neviem, čo môžem od toho očakávať. Som presvedčený, že to budú silné emócie, som zvedavý, aký to bude pocit,“ vravel 29-ročný stredopoliar pred odletom do Prahy.

V Trnave nastúpil na záverečných dvadsať minút stretnutia s Ukrajinou a diváci ho privítali potleskom. „Bolo to veľmi príjemné. Po takej dlhej dobe, čo som nebol v reprezentácii, som počul skandovať moje meno. Niečo také vždy zahreje. To by určite potešilo každého,“ vravel Stoch.

Výhru nad Ukrajinou považuje za dôležitú. „Dobre sme sa na zápas v Prahe naladili a pripravili. Vieme, že to bude náročné. Je to federálne derby, o motivácii netreba hovoriť, bude extra veľká, každý z nás vydá zo seba všetko. Musíme to zvládnuť najprv v hlavách a potom to zvládneme aj na ihrisku.“

Dúfa, že slovenský tím nadviaže na zápas na Letnej v kvalifikácii MS 2010, v ktorom Slováci vyhrali 2:1 a otvorili si cestu na šampionát do Afriky. Stoch v ňom nastúpil v závere, keď vystriedal strelca prvého slovenského gólu Šestáka.

„Pre mňa malo toto stretnutie aj osobný význam, pretože to bol môj vôbec prvý kvalifikačný zápas, v ktorom som nastúpil. Verím, že na tento úspešný súboj teraz nadviažeme,“ zdôraznil Stoch.

Pripomína, že aj Česi dosiahli v generálke cenné víťazstvo, keď vyhrali v Poľsku, hoci len v príprave.

„Súper dosiahol v posledných zápasoch dobré výsledky a zmenil sa trochu aj jeho herný prejav. Ale každý zápas je iný a tento súboj nemá favorita. Máme lepší a skúsenejší káder, teraz musíme veriť, že túto kvalitu prenesieme aj na ihrisko. Podľa mňa rozhodne v Prahe aktuálna forma a aj kúsok šťastia.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Stoch #slovenskí futbalisti #UEFA Liga národov