Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Odmena za dôveru trénera? Exkluzívny gól pätičkou

Útočník Adam Zreľák sa nielenže objavil v premiérovej nominácii Pavla Hapala na zápasy Ligy národov, ale v piatkovom dueli v Trnave proti Ukrajincom nastúpil v základnej zostave ako jediný vysunutý hrot domáceho tímu.

17.11.2018 10:25
zreľák rusnák Foto: ,
Albert Rusnák a Adam Zreľák sa tešia z gólu do siete Ukrajiny.
debata (1)

Vekovo starší i skúsenejší Adam Nemec a Michal Ďuriš zostali na lavičke.

„Bol som trošku prekvapený, ale pozitívne. Dostal som šancu ja, potešil som sa, že mi dal tréner dôveru a mne sa ju podarilo splatiť i streleným gólom. Aj keby bol na trávniku iný hráč, prial by som mu, nech mu zápas vyjde. Snažil som sa nechať na ihrisku všetky sily,“ priznal po stretnutí v mixzóne Štadióna Antona Malatinského 24-ročný Zreľák a na margo samotného duelu podotkol:

„V prvom polčase sme chceli hrať taký nátlakový futbal, čo sa nám aj darilo. Dostávali sme Ukrajincov do ťažkej situácie, robili chyby. Dali sme dva góly. V druhom polčase sa hostia zlepšili, držali viac loptu, znížili. Potom však prišli naše brejky, strelili sme ďalšie dva góly. Skórovali sme štyrikrát, oni raz, takže zaslúžene berieme tri body.“

Útočník nemeckého klubu 1. FC Norimberg sa vystrábil zo zdravotných problémov a má za sebou vydarené obdobie, keď sa strelecky pripomenul v Bundeslige aj v tamojšom pohári. Gólom sa presadil aj v najcennejšom drese v piatkovom dueli proti Ukrajincom, v 52. min zvýšil v trnavskej City Arene na 3:1.

„Robo Mak vystrelil do žrde, odrazilo sa to. Videl som, že Rusnák to ide strieľať, zostal som na prvej žrdi a prvotná moja myšlienka bola, že loptu pustím. Napokon som sa v poslednej sekunde rozhodol, že to dám pätou a vyšlo to parádne. Som veľmi rád. Hlavné je však, že sme vyhrali a tri body zostali doma, potešili sme fanúšikov,“ vyjadril sa Zreľák.

Rodák zo Starej Ľubovne nastúpil za A-tím SR dosiaľ v troch stretnutiach a dal v nich dva góly, čo je solídna bilancia. Ten predchádzajúci presný zásah je však z 27. mája 2016, keď prekonal brankára Gruzínska Revišviliho v medzištátnom prípravnom zápase v rakúskom Welse.

„Samozrejme, že to bol teraz najcennejší gól po dlhej dobe. Som rád, že mi to vyšlo, už len v tom pokračovať. A čo ma bude tento trnavský gól stáť? Vraveli mi, že nemajú žiadnu kasu, ale možno sa to zmení. Určite rád prispejem. Som najmä rád, že môžem byť s týmto tímom a hrať v reprezentácii. Je to hrdosť a česť.“

Futbalisti Slovenska sa predviedli v piatkovom zápase vo výbornom svetle. Výnimkou nebol ani Zreľák, bývalý hráč Ružomberka, Slovana Bratislava a českého Jablonca, odkiaľ vlani zamieril do spomenutého Norimbergu.

„Niektorí chalani hrávajú dlhšie v reprezentácii. pre mňa to bol po dlhej dobe prvý štart, tretí celkovo. Som rád, že sme tu partia okolo ‚Hamša‘ (Hamšík, pozn.), Škrťa (Škrtel), týchto skúsených hráčov, čo je fakt perfektné. Je radosť s nimi hrať. Treba sa od nich učiť a veríť, že to spolu dotiahneme ďaleko.“

Zápas Slovensko - Ukrajina v obrazoch Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Zľava: Igor Plastun z Ukrajiny, Marek Hamšík zo...

Zreľák odohral napokon 82 minút, otraseného, so „šrámom“ na nose, ho vystriedal na trnavskom trávniku Michal Ďuriš. „Bol som v jednom súboji a neviem, či to bolo ramenom alebo lakťom, dostal som úder od hráča ukrajinského mužstva. Potom, keď som si to išiel ošetriť, tak sa mi trošku začala točiť hlava, tak som nechcel riskovať. Trošku som to ‚zachladil‘, je to lepšie. Verím, že nenastanú žiadne problémy a budem v poriadku.“

Niekdajší kapitán slovenskej futbalovej „dvadsaťjednotky“, kde sa stretol aj so súčasným trénerom „áčka“ Pavlom Hapalom, vie, že po vydarenom piatkovom predstavení proti Ukrajine sa mužstvo dobre namotivovalo na rozhodujúci súboj v Lige národov. Tým bude pondelňajší zápas v Prahe s domácou reprezentáciou Česka, kde sa definitívne rozhodne o 2. a 3. mieste v tabuľke – tretia priečka znamená v Lige národov zostup do nižšej C-divízie.

Slovákom po októbrovej domácej prehre v Trnave s Čechmi (1:2) pri súčasnej rovnosti 3 bodov nestačí v pražskej odvete nerozhodný výsledok, pretože „vyššie“ by zásluhou lepšej bilancie zo vzájomných stretnutí skončili futbalisti ČR. Už pred trnavským stretnutím mala istotu prvého miesta a tým aj postupu do elitnej A-divízie Ukrajina.

„Samozrejme, že na tomto novembrovom zraze sme rozoberali obidva zápasy. Do prvého z nich proti Ukrajine sme išli s tým, že ho chceme vyhrať. Podarilo sa. Teraz nás čaká druhý polčas v Česku. Určite ťažký zápas, derby, bude to vyhecované. Urobíme maximum, aby sme to zvládli a boli spokojní,“ dodal odhodlane Zreľák.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Zreľák #slovenskí futbalisti #UEFA Liga národov