Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Musíme byť odvážnejší, vyzýva Lobotka. Dúfa, že lekári ho dajú dokopy

Uplynulú nedeľu prišiel o zážitok, na ktorý sa tešil. Proti Realu Madrid si v španielskej lige nezahral.

13.11.2018 09:08 , aktualizované: 18:49
Stanislav Lobotka, Denis Vavro, Ján Greguš Foto: ,
Zľava Stanislav Lobotka, Denis Vavro a Ján Greguš v debate počas zrazu v Šamoríne.
debata

Stanislav Lobotka, stredopoliar Celty Vigo, povzbudzoval svojich spoluhráčov len z tribúny.

Na Reale len ako fanúšik

„Bol to zvláštny pocit, lebo doteraz som z nej zápas nesledoval. Ale futbal bol výborný, mal som dobrý výhľad, ako fanúšik som bol nadšený,“ usmieval sa slovenský reprezentant, ktorý tento mesiac oslávi 24. narodeniny.

Jeho klub prežíva po dobrom štarte do sezóny teraz slabšie i menej úspešné obdobie, z posledných desiatich ligových zápasov vyhral len jediný a v tabuľke padol na 14. miesto.

„Mrzí nás to, v tabuľke sme klesli, ale stále by sme sa chceli dostať do pohárovej Európy. Ešte nás čaká veľa zápasov. Len teraz budeme musieť zbierať body aj so silnejšími mužstvami, keďže sme ich postrácali so slabšími súpermi. O to to bude ťažšie,“ domnieva sa Lobotka.

Podľa neho proti Realu mužstvo ukázalo, že má svoju kvalitu. „Nezvládli sme záver, ale na tomto výkone môžeme stavať. Musíme takto pokračovať a veriť, že šanca príde a vývoj otočíme,“ doplnil.

Zraz futbalistov v Šamoríne Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Miroslav Stoch na reprezentačnom zraze.

Zmena trénera? Azda pomôže

Teraz sa koncentruje na povinnosti v národnom tíme, na lavičku ktorého sa posadil nový tréner. Česku zmena trénera prospela a v Trnave slovenský tím zdolalo. Pomôže teraz zmena aj Slovákom?

„Uvidíme, azda prospeje zmena trénera aj nám a budeme úspešní v Prahe. Musíme niektoré veci zmeniť v porovnaní s prvým stretnutím, potom by sme mohli byť úspešnejší,“ reaguje Lobotka a dodal, že v nominácii ho neprekvapilo nijaké meno: „Všetci sú v nej zaslúžene.“

Už v piatok čaká mužstvo stretnutie s Ukrajinou v Trnave (začiatok 20.45) v pondelok sa predstaví v Česku. Lobotka očakáva aktívny výkon.

"Nemáme body, preto musíme byť odvážnejší. To znamená byť dominantejší, aktívnejší s loptou, nemôžeme hrať len na to, že nám vyjde nejaký brejk, ale potrebujeme si vypracovať aj viac šancí. Oba zápasy budú pre nás náročné. Chceme v oboch vyhrať, aby sme mali čo najlepšiu pozíciu aj na decembrovom žrebe kvalifikácie ME 2020.

V šprintoch členok ešte cíti

Pre neho nie je nový tréner Pavel Hapal a ani jeho realizačný tím neznámy.

„Poznáme sa, tréner Hapal ma viedol v reprezentácii do 21 rokov. Keď som prišiel teraz na zraz, chvíľu sa mi zdalo, akoby som sa ocitol v dvadsaťjednotke… Spomínam na ňu v dobrom, bola tam skvelá partia. Ale musím tiež povedať, že seniorské mužstvo je niečo iné ako výber do 21 rokov. Myslím si, že v áčku máme ešte silnejší tím, ale musíme to potvrdiť na ihrisku. Aj v najbližších stretnutiach.“

Lobotka si zranil členok na začiatku novembra v súboji Španielskeho pohára so San Sebastiánom. Potom chýbal v dvoch zápasoch. „Môj stav sa zlepšil, je to iné ako pred desiatimi dňami. Chôdza mi nerobí problém, ale keď sa pokúšam šprintovať, ešte členok trochu cítim,“ poznamenal.

Chce hrať už proti Ukrajine

Nastúpi po absenciách v drese Celty v piatok v národnom tíme proti Ukrajine? Tréner Pavel Hapal verí, že sa lekárom podarí dať ho dokopy. Aj hráč, ktorý sa pripravuje s mužstvom v Šamoríne a v pondelok mal len individuálny tréning, by rád nastúpil a je ochotný ísť aj do istej miery rizika.

„Ale nie v prípade, ak by hrozilo, že sa zranenie zhorší a mohol by som vypadnúť z futbalu na niekoľko mesiacov. To by určite nebolo ideálne,“ pripomenul.

Rozhodnutie teraz leží na lekároch, ale aj na ňom. „Verím, že naši doktori mi pomôžu. Neviem presne odhadnúť, aké sú šance, že nastúpim, ale teraz mám pocit, že by som sa mohol dať do poriadku. Rád by som pomohol tímu,“ zdôraznil Lobotka.

Agentúrny článok sme nahradili autorským materiálom z redakcie Pravda

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #celta vigo #slovenskí futbalisti