Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stoch sa vrátil a tvrdí: Nebudem klamať, reprezentácia mi chýbala

Miroslav Stoch sa po vyše dvoch rokoch vrátil do slovenskej reprezentácie. Súčasný hráč Slavie Praha prišiel na futbalový zraz do Šamorína dobre naladený a s úsmevom na tvári. Kým v minulosti sa médiám vyhýbal, tentoraz trpezlivo odpovedal aj na otázky novinárov.

12.11.2018 19:14
Miroslav Stoch Foto: ,
Miroslav Stoch na reprezentačnom zraze.
debata (5)

„Som rád, že som späť. Veľmi som sa na to tešil. Videl som tu zväčša staré známe tváre. Väčšina hráčov zostala v mužstva, veľa sa toho nezmenilo. Nepoznal som osobne len niektorých mladších hráčov, ale to nie je nijaký problém, rýchlo sa zoznámime. Teraz musíme urobiť maximum, aby sme boli v najbližších dvoch stretnutiach úspešní,“ vyhlásil dvadsaťdeväťročný Stoch, ktorý bol v slovenskom reprezentačnom kádri naposledy v júni 2016 na finálovom turnaji majstrovstiev Európy vo Francúzsku.

Priznal, že v dlhej pauze stále myslel na návrat do národného tímu, veril, že sa toho dočká. „Nebudem klamať, určite mi to chýbalo. Pre mňa bola vždy veľká česť reprezentovať Slovensko. Preto som veľmi rád, že som dostal túto šancu a urobím maximum, aby som ju aj využil,“ doplnil stredopoliar.

Zraz futbalistov v Šamoríne Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Miroslav Stoch na reprezentačnom zraze.

S trénerom Pavlom Hapalom si viackrát telefonoval a potom sa stretli v Prahe. „Mali sme spolu dlhší rozhovor. Teraz bude dosť času, aby sme sa mohli opäť porozprávať. Pod trénerom Hapalom som ešte netrénoval, ani nehral, ale myslím si, že jeho menovanie do slovenskej reprezentácie bola dobrá voľba a verím, že ešte sa dočkáme aj pekného úspechu,“ pokračoval.

Myslí si, že sa za viac ako dva roky zmenil, stal sa otcom a je nielen starší, ale aj zodpovednejší. „Veľa škandálov, ktoré sa ma týkali, sa prifarbili v médiách. Za tie, ktoré sa stali, som sa ospravedlnil a uvedomil si chybu. Teraz sa sústreďujem len na futbal a rodinu a som veľmi spokojný.“

Stochovi sa momentálne darí, má formu a aj v uplynulom kole strelil dva góly v ligovom stretnutí so Zlínom (Slavia vyhrala 3:1). V uplynulých šiestich stretnutiach si pripísal sedem gólov.

„Som rád, že sa mi darí, ale dôležité je, že je úspešný tím. Bojujeme na troch frontoch a darí sa nám na všetkých. Čaká nás však ešte dlhá cesta.“

Najmä pondelkový súboj s Českom v Lige národov bude pre neho špeciálny, pretože sa bude hrať na štadióne Slavie, na ktorom je teraz doma. V českej nominácii má dvoch spoluhráčov.

„To je naozaj zvláštna situácia, budem doma, ale v drese hostí. Sám som zvedavý, aký to bude pocit. Najskôr nás však čaká stretnutie s Ukrajinou. Preto je skoro rozoberať zápas s Českom. Ani neviem, ako sa tréner rozhodne a či mi dá vôbec šancu,“ vysvetlil.

Priznal, že streliť v slovenskom drese gól v Edene je pre neho veľká výzva. „Celý ten zápas je veľká výzva. Je to federálne derby a pre oboch má tento súboj veľký význam. Bude to veľmi náročné, ale tešíme sa na to. Ale ako som už povedal teraz je prvoradá Ukrajina. O Čechoch sa budeme baviť potom,“ utavrel Miroslav Stoch.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Stoch #slovenskí futbalisti