Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hapal má kompletný káder, ráta aj s Lobotkom: Oba zápasy sú veľmi dôležité

Nový tréner slovenských futbalových reprezentantov Pavel Hapal má k dipozícii kompletný káder. Na pondelňajšom prvom zraze v Šamoríne sa mu hlásilo všetkých 24 nominovaných hráčov.

12.11.2018 15:37
Pavel Hapal Foto: ,
Pozitívne naladený tréner Pavel Hapal.
debata (1)

Zatiaľ ráta aj so Stanislavom Lobotkom, ktorého trápia zdravotné problémy a nenastúpil už na dva ligové zápasy v drese svojho španielskeho tímu Celta Vigo. Naposledy len z tribúny sledoval súboj Celty s Realom Madrid (2:4).

„Stana čaká zatiaľ individuálny program. Uvidíme, ako na tom bude, rozhodnú lekári. Verím, že máme dosť času, aby sme ho pripravili,“ informoval Hapal.

Nového trénera potešilo, že od prvých minút bol káder pokope a neschádzal sa na etapy, ako to bývalo často v minulosti. Na prvom tréningu sa zúčastnili všetci hráči, nik nehlásil vážnejšie zdravotné problémy.

Zraz futbalistov v Šamoríne Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Miroslav Stoch na reprezentačnom zraze.

Pozornosť pútal Miroslav Stoch, ktorý sa vrátil do mužstva po vyše dvoch rokoch. Naposledy bol v nominácii na ME 2016 vo Francúzsku. Zahral si len sedem záverečných minút v súboji s Walesom (11. júna 2016). „Verím, že zapadne do mužstva a svojimi výkonmi potvrdí, že do reprezentácie patrí,“ zdôraznil Hapal.

V porovnaní so svojím predchodcom Jánom Kozákom neurobil Hapal v kádri radikálne zmeny. V mužstve nie je ani jeden nováčik, hoci brankár Marek Rodák nemá zatiaľ ani jeden štart v reprezentačnom drese a Denis Vavro nastúpil len v dvoch neoficiálnych stretnutiach. Po dlhšej pauze zavinenej zranením sa vrátil do tímu Adam Zreľák, s ktorým Hapal spolupracoval v období, keď viedol výber do 21 rokov.

Na predchádzajúcom zraze porušilo po stretnutí s Českom sedem hráčov večierku a Hapal sa chce venovať na prvom zraze aj tejto téme. „Najskôr nás čaká tréning a večer sme si naplánovali stretnutie, kde si viac povieme o organzácii a pravidlách, ktoré by mali v tíme fungovať,“ vysvetlil v pondelok popoludní.

Nový tréner začne zostra, pretože ho s mužstvom čakajú dva súťažné zápasy v Lige národov. Najbližší piatok 16. novembra Slovensko privíta v Trnave Ukrajinu (začiatok zápasu o 20.45), ktorá je lídrom skupiny a program zakončí v pondelok 19. novembra s Českom v Prahe. „Pre nás sú oba zápasy veľmi dôležité,“ vyhlásil Hapal.

„Chceme byť v nich úspešní, to znamená, že sa pokúsime oba vyhrať. Neradi by sme zostúpili do nižšej divízie. Verím, že nás podporia aj fanúšikovia, ktorí prídu na stretnutie do Trnavy a utvoria dobrú atmosféru,“ pozval do hľadiska trnavského Štadióna Antona Malatinského slovenských priaznivcov.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie

  • Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United/Angl.), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Marek Rodák (Rotherham United/Angl.)
  • Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Erik Sabo (Hapoel Beer Ševa/Izr.), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Milan Škriniar (Inter Miláno/Tal.), Dávid Hancko (AC Fiorentina/Tal.), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille/Fr.), Denis Vavro (FC Kodaň/Dán.)
  • Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo/Šp.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Greguš (FC Kodaň/Dán.), Juraj Kucka (Trabzonspor/Tur.), Matúš Bero (Vitesse Arnhem/Hol.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Hertha Berlín/Nem.), Róbert Mak (Zenit Petrohrad/Rus.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.), Miroslav Stoch (SK Slavia Praha/ČR)
  • Útočníci: Adam Nemec (FC Pafos/Cyp.), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta/Cyp.), Adam Zreľák (1. FC Norimberg/Nem.)

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #českí futbalisti #ukrajinskí futbalisti #UEFA Liga národov