Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hapalova nominácia bez nováčika a so Stochom: Verím, že tímu pomôže

Bez veľkých prekvapení. Nový kouč slovenských futbalových reprezentantov Pavel Hapal oznámil v utorok svoju prvú nomináciu. Objavili sa v nej očakávané mená. Vrátane futbalového hriešnika Miroslava Stocha. "Nijaké závratné zmeny sme nechceli robiť," skonštatoval slovenský kouč.

06.11.2018 10:04 , aktualizované: 17:45
Pavel Hapal Foto: ,
Pavel Hapal na tlačovej konferencii.
debata (39)

Iba Rodák čaká na premiéru

V Hapalovom kádri nie je ani jeden čistokrvný nováčik. Iba brankár Marek Rodák nemá zatiaľ ani jeden štart v reprezentačnom drese, ale už sa objavil aj v nominácii Hapalovho predchodcu Jána Kozáka. V kádri sa s ostanými pripravoval pred stretnutiami s Holandskom a Marokom na jar tohto roku.

Niektorí ďalší futbalisti sa vracajú do národného výberu po dlhšej pauze. Je ním predovšetkým kontroverzný Miroslav Stoch, momentálne hráč pražskej Slavie. Naposledy bol v kádri na majstrovstvá Európy vo Francúzsku 2016, nastúpil 11. júna proti Walesu v základnej skupiny.

„So Stochom sme sa stretli v Prahe a bola to konštruktívna debata. Vyjadril sa, že chce reprezentovať a že sa na to teší. Mám z toho radosť a verím, že národnému tímu pomôže a bude podávať minimálne také výkony ako teraz v Slavii,“ vyjadril sa Hapal.

V kádri sa objavil aj súčasný kapitán výberu do 21 rokov Denis Vavro, ktorý má na konte len jeden štart a po dlhšom čase tiež Adam Zrelák, ktorý si pripísal doteraz len dva štarty. Útočníka Norimbergu však v poslednom období prenasledovali zranenia, teraz konečne opäť pravidelne hráva a darí sa mu.

Šatka sa vyradil z kádra sám

Medzi tradičnými skúsenými oporami nechýba ani doterajší kapitán Martin Škrtel. O jeho ďalšom pôsobení v reprezentácii sa často debatovalo. Hapal ho osobne navštívil a potvrdil, že Škrtel bude naďalej pokračovať.

„Verím, že to nebude len na najbližšie zápasy, ale môžeme s ním rátať dlhodobo. Ak bude on sám vnútorne presvedčený a aj my budeme presvedčení o tom, že stále má čo reprezentácii dať, bola by škoda, keby v mužstve chýbal. Najmä pokiaľ bude hrávať a bude zdravý. Je to natoľko skúsený hráč, že keby mal pochybnosti o tom, či chce pokračovať, sám by sa rozhodol ukončiť reprezentačnú kariéru. To však teraz podľa mňa v hlave nemá a bude k dispozícii,“ vysvetlil tréner.

V 24-člennej nominácii nového kouča nie je ani jeden zástupca slovenskej ligy. Šancu mal Ľubomír Šatka z Dunajskej Stredy, ale ten sa z tímu, podľa Hapalových slov, vyradil sám. V nedeľu nadránom ho napadol a zranil útočník na bratislavskom Rybnom námestí.

„Nehovoril som s ním, komunikoval s asistentom Otom Brunegrafom. Je v domácom liečení a máme informáciu, že by mohol koncom týždňa trénovať s mužstvom. Podrobnosti toho, čo sa stalo, nepoznám. Došlo k incidentu, ktorý nechcem hodnotiť, lebo sa nestal na pôde reprezentačného mužstva. Uvidíme, ako bude reagovať klub. Vypadol z nominácie, to je asi pre neho najväčší trest,“ domnieva sa Hapal.

S Ukrajinou i Českom chce vyhrať

Zo siedmich potrestaných hráčov, ktorí po stretnutí s Českom (1:2) porušili životosprávu, sa ocitli v aktuálnej nominácii štyria: brankár Martin Dúbravka, obranca Milan Škriniar, stredopoliari Vladimír Weiss a Stanislav Lobotka. Okrem Šatku chýba aj brankár Šulla a obranca Gyömbér.

Káder sa stretne najbližší pondelok na sústredení v Šamoríne a v piatok 16. novembra čaká Hapala premiéra na slovenskej lavičke v trnavskom zápase s Ukrajinou v Lige národov. V pondelok 19. novembra uzavrú reprezentanti novú súťaž súbojom s Českom v Prahe.

„Oba tieto zápasy sú pre nás dôležité. Najskôr sa sústredíme na stretnutie s Ukrajinou, ale vyhrať budeme chcieť v oboch. Urobíme pre to maximum,“ doplnil Hapal. Potvrdil, že na zraze chce debatovať aj o tom, čo sa stalo na minulom zraze, na ktorom časť mužstva nedodržala večierku. „Nastavíme si nejaké pravidlá hry a verím, že toho sa budeme držať a s týmto nebudú nijaké problémy.“

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie

brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Marek Rodák (Rotherham United)

obrancovia: Erik Sabo (Hapoel Be'er Ševa), Peter Pekarík (Hertha Berlín), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul), Denis Vavro (FC Kodaň), Milan Škriniar (Inter Miláno), Dávid Hancko (ACF Fiorentina), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille)

stredopoliari: Miroslav Stoch (Slavia Praha), Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Juraj Kucka (Trabzonspor), Ján Greguš (FC Kodaň), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Albert Rusnák (Salt Lake City), Vladimír Weiss (Al Gharafa SC), Matúš Bero (Vitesse Arnhem)

útočníci: Adam Nemec (FC Pafos), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta), Adam Zreľák (1. FC Norimberg)

náhradníci:
Dominik Greif (Slovan Bratislava), Adam Jakubech (OSC Lille), Boris Sekulič (CSKA Moskva), Lukáš Štetina (Sparta Praha), Branislav Niňaj (Fortuna Sittard), Roman Procházka (Viktoria Plzeň), Filip Kiss (Ettifaq FC), Jakub Považanec (FK Jablonec), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk), Samuel Mráz (FC Empoli), Pavol Šafranko (Dundee United), Tomáš Huk (DAC Dunajská Streda), Róbert Mazáň (Celta Vigo), Róbert Pich (Slask Vroclav), László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Erik Jendrišek (Škoda Xanthi), Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina)

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenskí futbalisti #UEFA Liga národov