Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Kozákova rozlúčka

Ján Kozák je opäť vo forme. Po dlhšom čase nezviazaný funkciou trénera reprezentantov znovu hovorí z mosta do prosta, čo si myslí.

18.10.2018 16:18
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák prichádza na tlačovú konferenciu.
debata (24)

Je to ako vo futbale, keď ako bývalý skvelý hráč často trafil na ihrisku presne, ale občas aj prestrelil. Lúčil sa na tlačovej besede, na ktorej oznamoval dôvody nečakanej rezignácie.

Nedával si servítku pred ústa. Čo na srdci, to na jazyku. Bol emotívny, otvorený i osobný. A aj veľmi kritický. Aj na pomery vo futbalovom zväze, ktorý chce premaľovať na žltozelené žilinské farby. A na paškál si zobral aj zopár reprezentantov.

Odstrelila ho sedmička hráčov, ktorá si po zápase s Českom vyrazila na posedenie do baru. Nebol to však zďaleka prvý prípad, keď reprezentanti porušili pravidlá hry. A nikdy v minulosti to nebol ani dôvod, aby tréner odstúpil. To je vždy dôvod len na to, aby kouč urobil poriadok v tíme.

Najdivokejší prípad sa udial v Kozákovej ére v noci po výhre s Luxemburskom, ktorá definitívne znamenala postup na šampionát do Francúzska. Slováci si vyhadzovali z kopýtka v hoteli Hilton v Dommeldingene, až ich žúrovanie pod vplyvom alkoholu musela zaraziť nadránom polícia. Vtedy sa všetko prepieklo a odišlo do zabudnutia.

Kozák na tlačovej besede po odstúpení z funkcie Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Ján Kozák a prezident SFZ Ján Kováčik.

Aký je rozdiel medzi nocou z 12. na 13. októbra 2015 a 13. októbrom 2018?

Vtedy Slováci oslavovali postup na ME. Teraz podľahli v prestížnom derby, kritika sa sypala zo všetkých strán. Ak by sa skončil zápas víťazstvom, nebola by akiste ani nijaká kauza…

Kozák to zabalil. Škoda. Tvrdí, že je naďalej plný energie a sily a vie, čo treba robiť. Odovzdáva mužstvo vo výbornom stave, dobre fungujúce. Len superlatívy.

Ibaže si už nevie predstaviť spoluprácu s loptošmi, ako nazval hriešnikov, ktorí ho „opľuli a oklamali“. A loptošov je tretina kádra. Atmosféra v tíme sa zmenila. To je hlavný dôvod, prečo sa zmení aj tréner.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenskí futbalisti