Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sedmička zo seneckého baru. Zlomili títo hráči Kozákovi väz?

Ani piaty deň po odstúpení Jána Kozáka z postu trénera slovenských futbalových reprezentantov nie je známy jednoznačný dôvod jeho zásadného rozhodnutia. Mal by ho oznámiť vo štvrtok dopoludní.

17.10.2018 13:21 , aktualizované: 18:35
debata (47)
Remíza Slovákov vo Švédsku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Slovenskí fanúšikovia na zápase vo Švédsku.

Siedmi hráči v nočnom bare

Za jeho nečakaným ukončením vyše päťročného pôsobenia na lavičke národného tímu môže byť podľa portálu pluska.sk mulatovanie siedmich hráčov po prehratom zápase s Českom (1:2) v nočnom bare v Senci, kde mali reprezentanti v čase zrazu svoj dočasný domov.

Podľa tohto zdroja by malo ísť o týchto hráčov – brankárov Martina Dúbravku, Michala Šullu, obrancov Ľubomíra Šatku, Norberta Gyömbéra, Milana Škriniara, stredopoliarov Stanislava Lobotku a Vladimíra Weissa.

Mali sa tak dopustiť priestupku voči štatútu reprezentanta a porušiť dohodnuté pravidlá hry. Hráči sa k tomu podobne ako tréner a funkcionári zatiaľ nevyjadrovali. Podľa citovaného zdroja bol po návrate ochotný reagovať len mladík Ľubomír Šatka z Dunajskej Stredy, ale ten nepotvrdil, že bol s ďalšími v seneckom bare. „Ja o tom neviem nič, nemôžem sa k tomu vyjadriť,“ vyhlásil 22-ročný obranca.

Ak však došlo k závažnému porušeniu disciplíny, ktoré viedlo k odstúpeniu trénera, je potom otázkou, prečo vzápätí v Štokholme v príprave so Švédskom nastúpili až štyria zo siedmich hriešnikov. Šef slovenského futbalu Ján Kováčik i asistent trénera Štefan Tarkovič sa viackrát vyjadrili, že Kozákovo rozhodnutie ich prekvapilo a nepoznajú dôvody, prečo sa tak stalo.

Po diskotéke prišli o peniaze

V sedmičke sú zväčša mladí reprezentanti, na ktorých by mala aj v budúcnosti stáť reprezentácia. Podľa zdroja Pravdy sa stalo niečo bežné, čo sa udialo už aj v minulosti a deje sa nielen v slovenskej reprezentácii, ale aj v zahraničí na podobných podujatiach.

Podobný prípad riešili v slovenskej futbalovej reprezentácii pred vyše šiestimi rokmi. Po stretnutí v Litve (1:1), ktorým sa začala kvalifikácia MS 2014, si takisto v Senci vyrazili štyria reprezentanti – Marek Hamšík, Miroslav Stoch, Vladimír Weiss a Karim Guédé – na diskotéku do nočného baru. Prišli vtedy o štartovné v zostávajúcich stretnutiach kvalifikácie MS 2014. Aféra prebehla vcelku v tichosti.

V tom čase viedli mužstvo tréneri Stanislav Griga a Michal Hipp a odhalili porušenie disciplíny na základe informácie na sociálnej sieti, ale sankcie nezverejnili, označili ich za internú vec kabíny.

Priestupok prebrali na druhý deň aj za prítomnosti ostatných reprezentantov a členov realizačného tímu. Troch previnilcov postavili napriek tomu do základnej zostavy proti Lichtenštajnsku (nenastúpil iba Guédé). Štartovné bolo v roku 2012 dvetisíc eur na hlavu a zápas a v nasledujúcom sa zvýšilo o päťsto eur.

Bujaré oslavy krotila polícia

Najbujarejšiu zábavu prežilo mužstvo pod Kozákovým vedením po rozhodujúcej kvalifikačnej výhre v Luxembursku v októbri 2015 (4:2), ktorá znamenala postup na európsky šampionát do Francúzska 2016. Vtedy futbalisti prehnali oslavy a boli natoľko divoké, že v noci v ich hoteli asistovala aj polícia. Na veľký hluk sa sťažovali hoteloví hostia.

Podľa policajného stanoviska boli hráči v značne povznesenom rozpoložení a v malej samostatnej sále hlasno vykrikovali. S pomocou manažmentu tímu sa napokon podarilo aktérov presvedčiť, aby sa rozišli do izieb.

Došlo k poškodeniu zariadenia hotela, ktoré SFZ musel uhradiť. Aféra, v ktorej figurovalo v podstate celé mužstvo, sa napokon ututlala.

47 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenskí futbalisti