Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kozák neskončil kvôli funkcionárom. Po derby boli vraj hráči v nočnom klube

Za abdikáciou Jána Kozáka na post trénera slovenskej futbalovej reprezentácie nie sú nezhody s funkcionármi. Dôvodom má byť niečo, čo sa stalo po sobotňajšom zápase Slovensko - Česko (1:2) v 1. skupine B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019 v Trnave.

16.10.2018 15:45
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák.
debata (45)

Tvrdí to portál sport24.pluska­.sk. „Keď príde správny čas, tak sa vyjadrím. V tejto chvíli vám poviem iba to, že môj odchod nesúvisí s funkcionármi. Jednoducho sa stalo niečo, čo nebudem komentovať,“ povedal Ján Kozák.

Dôvodom rozhodnutia J. Kozáka o ukončení jeho pôsobenia vo funkcii reprezentačného trénera bolo podľa webu cas.sk sklamanie z neprofesionálneho prístupu jeho zverencov mimo ihriska a aj udalosti po spomenutej prehre s Českom – tajná zábava v nočnom klube.

„Kým on sa počas noci trápil neuspokojivými výkonmi mužstva v prvých vystúpeniach v Lige národov, časť hráčov si z toho až takú ťažkú hlavu nerobila. Hoci sa stretnutie a následné povinnosti pre futbalistov v sobotu skončili v neskorých nočných hodinách, našla sa nemalá skupina, ktorej sa nechcelo ísť spať. Naopak, vyrazili do nočného klubu, kde sa bez výčitiek zabávali v otvorenej spoločnosti,“ uvádza web cas.sk a ešte dopĺňa: „Nočný žúr zverencov mal byť tou poslednou kvapkou v pohári trpezlivosti…“

Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčík k tomu skonštatoval: „Ja zatiaľ tieto informácie nemám.“

Zápas Ligy národov Slovensko - Česko Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Choreografia slovenských fanúšikov pred zápasom...

Takmer všetci oslovení odborníci či pozorovatelia sa zhodujú, že odchod Jána Kozáka z najsledovanejšej pozície v slovenskom športe je škoda najmä vzhľadom na skvelé výsledky, ktoré mali slovenskí reprezentanti pod jeho vedením. Šesťdesiatšty­riročný Kozák počas vyše piatich rokoch pri kormidle národného tímu dosiahol vysoko pozitívnu bilanciu 29 víťazstiev – 10 remíz – 15 prehier so skóre 80:48.

V počte víťazstiev (29) je suverénne najúspešnejším trénerom slovenskej reprezentácie v ére novodobej samostatnosti. Napriek svojmu nečakanému koncu na reprezentáciu nezanevrel a bude jej fandiť aj v budúcnosti. "Už dnes proti Švédom je tam plno mojich spolupracovníkov na čele s asistentom Štefanom Tarkovičom, ktorému držím palce,“ uviedol Kozák.

Už len bývalý reprezentačný kouč si zatiaľ veľké plány do budúcnosti nerobí. „Budem stále sledovať futbal, veď to je môj život, venovať sa rodine a niečo urobím so svojou postavou. Neskôr sa uvidí,“ dodal úspešný tréner pre sport24.pluska.sk.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenskí futbalisti