Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci musia vyhrať. Ale nemusí to stačiť

Úloha je jasná: mladí slovenskí futbalisti musia dnes v Belfaste vyhrať. Ale vedia aj to, že ani víťazstvo im nemusí stačiť.

16.10.2018 07:00
guľa SR 21 futbal Foto: ,
Tréner futbalovej reprezentácie SR do 21 rokov Adrián Guľa rozdáva pokyny svojim zverencom.
debata (1)

V záverečnom stretnutí v 2. skupine kvalifikácie ME 2019 hráčov do 21 rokov ich čakajú domáci Severní Íri (začiatok 20.30). Zverenci Adriána Guľu nazbierali doteraz 18 bodov, ich súper o jeden menej. Bude to priamy boj o druhú priečku. Slovákom by stačila na druhé miesto aj remíza. Lenže ak chcú postúpiť do baráže, musia si pripísať do tabuľky bezpodmienečne tri body.

Jasným víťazom druhej skupiny sú už dlhšie Španieli. A do baráže, v ktorej sa rozhodne o tom, kto sa zúčastní na budúcoročnom šampionáte v Taliansku a San Maríne, postúpia len štyri najlepšie mužstvá z druhých miest deviatich skupín. Slováci pred posledným kolom do tejto skupiny nepatria. V tabuľke druhých tímov sú zatiaľ šiesti. Okrem víťazstva potrebujú ešte čakať na priaznivý vývoj v ďalších skupinách.

Forma Severných Írov vzbudzuje rešpekt. V posledných troch zápasoch získali plný počet bodov a to sa predstavili aj na pôde Španielska a Islandu. „Vyhrať v Španielsku, to si zasluhuje uznanie,“ vyjadril sa v rozhovore na stránke SFZ tréner Adrián Guľa. „Budeme sa usilovať eliminovať silné stránky súpera a využiť naše prednosti, ktorými sú tímovosť a súdržnosť.“

Gólová radosť mladých Slovákov. Foto: TASR, Jakub Kotian
SR futbal SR 21 ME kvalifikácia Estónsko NRX Gólová radosť mladých Slovákov.

Niektorí hráči mali zdravotné problémy. Na tréningu si zranil koleno Milan Dimun a do Belfastu ani necestoval. Menšie problémy mali aj Denis Vavro, Erik Jirka a Tomáš Vestenický. O ich štarte sa rozhodne dnes, ale s mužstvom už trénovali a tréner verí, že budú k dispozícii.

Guľa hovorí o dobrej atmosfére v tíme pred dôležitým stretnutím. „Sme motivovaní! To je môj pocit. Máme obrovskú túžbu byť v správnom čase správne pripravení. Chceme urobiť maximum a to bez ohľadu na to, či je to prvý alebo posledný zápas v kvalifikácii,“ vyjadril sa v rozhovore na stránke SFZ.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti do 21 rokov #severoírski futbalisti do 21 rokov