Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český talent Schick: Po Trnave máme ešte o čo hrať

V Lige národov strelil nedávno jediný gól svojho tímu proti Ukrajine. A v Trnave mu stačili tri minúty na ihrisku, aby rozhodol prestížne derby Slovensko - Česko. Veľký talent českého futbalu Patrik Schick (22) z AS Rím nastúpil až v 73. minúte a vzápätí sa presadil cez svojho bývalého spoluhráča v Sampdorii Janov Milana Škriniara. Bezchybnou hlavičkou strelil víťazný gól.

15.10.2018 21:22
Patrik Schick Foto: ,
Patrik Schick prekonáva Martina Dúbravku.
debata

Čo pre český tím znamená výhra v Trnave?

Veľmi veľa. Teším sa, že sme tento zápas zvládli. Víťazstvo je pre nás dôležité, zdvihne najmä naše sebavedomie, všetci vieme, že v predchádzajúcich zápasoch to nebolo nič moc. Po súboji so Slovenskom v Trnave máme stále v Lige národov o čo hrať.

Mali ste možnosť pohovoriť si aspoň krátko s Milanom Škriniarom?

Pár viet sme spolu prehodili. Mal som z toho radosť. Sme veľkí kamaráti. Vo veľa tvrdých osobných súbojoch sme sa však v zápase nestretli.

Neboli ste sklamaný, že ste nezačali v základnej jedenástke?

Na tento zápas sa asi typologicky lepšie hodil Krmenčík. Taktika bola jasná, tréneri nás na stretnutie dobre pripravili, takticky sme ho zvládli.

Žiadal od vás v príprave nový tréner Šilhavý niečo iné ako predtým tréner Jarolím?

Predovšetkým musím povedať, že Slováci nehrali proti nám úplne najlepší zápas. A to, čo sme si naplánovali – počkať si na nich a potom vyrážať do protiútoku – sme dobre plnili. V tom bol rozdiel v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi. V stretnutí s Ukrajinou sme boli trochu zaskočení jej hrou, keď začala rozohrávať, nevedeli sme, kam máme skôr skočiť. Proti Slovensku sme presne všetci vedeli, kde máme stáť a ako sa pohybovať. Tým však nechcem kritizovať prácu trénera Jarolíma. Teraz nám to, skrátka, všetko vyšlo.

Zápas Ligy národov Slovensko - Česko Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Choreografia slovenských fanúšikov pred zápasom...

Prekvapili vás v niečom Slováci?

Trochu áno. Boli v úvode dosť opatrní, ťažko sa cez nás dostávali. Čakal som, že budú vpredu viac kombinovať. Po prestávke sa ich hra trochu zlepšila, aj nás zatlačili, ale aj v obrane sme to zvládli veľmi dobre.

Na oba góly, aj na druhý, ktorý ste strelili, prihrával nový kapitán Bořek Dočkal. Ako hodnotíte jeho návrat do tímu?

Vieme, že Bořek vie výborne prihrávať, ale aj zakončiť. Sme radi, že sa vrátil, že máme späť kvalitného hráča. Väčšia kreativita vpredu, ktorú priniesol, to je jedna z vecí, ktorá nám v minulých zápasoch trochu chýbala.

Ako ste vnímali atmosféru v Trnave?

Bola super, ale musím sa priznať, že som čakal, že príde o niečo viac našich fanúšikov. Mohli zažiť víťazstvo aj na súperovom štadióne a ešte proti takému súperovi, v takom prestížnom derby. Dúfam, že na odvetu príde plný štadión a atmosféra bude ešte lepšia.

Ako vidíte ďalší vývoj v skupine?

Chceme hrať ešte o prvé miesto a toto bolo kľúčové víťazstvo pre ďalší vývoj v skupine.

Už v utorok vás čaká odveta na Ukrajine. Bude to pre vás najdôležitejší zápas v boji o postup?

Áno, dá sa to tak povedať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrik Schick #českí futbalisti