Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kováčik: Rozhodnutie Kozáka bolo pevné. O rozporoch v mužstve by som musel vedieť

Ján Kozák už nie je trénerom slovenských futbalových reprezentantov. Po prehre s Českom (1:2) v Lige národov sa rozhodol rezignovať.

14.10.2018 21:09
Ján Kováčik, Ján Kozák Foto: ,
Ján Kováčik (vľavo) a Ján Kozák na archívnej snímke.
debata (3)

Pravde to potvrdil šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik. Zdôraznil, že aj pre neho to bola nečakaná informácia. „Ešte v nedeľu ráno sme spolu hovorili a nič nenaznačil. Popoludní ma požiadal o stretnutie a oznámil mi, že končí, že nepovedie mužstvo už ani vo Švédsku. Jeho rozhodnutie bolo pevné, po krátkej diskusii som ho akceptoval.“

Prezident SFZ tvrdí, že Kozák neuviedol nijaký konkrétny dôvod rezignácie, nepotvrdil ani rozpory v mužstve, ktoré sa objavili v niektorých médiách.

„Ak by boli nejaké rozpory v mužstve, tak by sme ich určite riešili, niečo by som o tom musel vedieť, aj asistent Štefan Tarkovič či viceprezident SFZ pre reprezentáciu Karol Belaník by o tom museli niečo vedieť. Nič také však nebolo,“ zdôraznil Kováčik.

V oficiálnom stanovisku SFZ poďakoval Kozákovi za jeho vyše päťročnú prácu s reprezentáciou a výsledky, ktoré s ňou dosiahol. Najvýraznejším úspechom bol postup na finálový turnaj ME 2016. Slovákov v utorok čaká prípravný zápas so Švédskom, v ňom povedie mužstvo asistent Štefan Tarkovič. Ten bol asistentom trénera od okamihu, ako sa stal Kozák koučom reprezentácie v lete 2013.

Premiéru si odkrútil 14. augusta 2013 v prípravnom zápase v Bukurešti s Rumunskom (1:1). Zápas s Čechmi uplynulú sobotu bol v poradí jeho 54. na lavičke áčka. Kozák bol najdlhšie pôsobiacim trénerom národneho tímu a dosiahol aj najlepšu bilanciu: 29 víťazstiev, 10 remíz a 15 prehier, skóre 80:48.

Kozák sa vlani sa dohodol na predĺžení zmluvy do konca kvalifikačného cyklu na ME 2020, to znamená ešte na celý budúci rok.

Kozákov nástupca nie je známy. „Pokúsime sa túto situáciu vyriešiť čo najrýchlejšie. Museli sme najskôr vyriešiť aktuálnu situáciu na najbližšie dva dni. V pondelok jedna partia cestuje s áčkom do Švédska, druhá do Severného Írska s výberom do 21 rokov. Musíme odohrať tieto zápasy a po návrate sa začneme týmto problémom od štvrtka zaoberať. Zatiaľ sme sa nebavili o nijakých menách, nebolo kedy,“ vysvetlil Ján Kováčik.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Ján Kováčik #slovenskí futbalisti